- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Bravčová terina so sušeným ovocím
Bravčová terina so sušeným ovocím
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 600 g mletého bravčového mäsa
- 600 g bravčovej panenky
- 1 vajce
- 50 ml smotany na šľahanie
- 50 g sušených hrozienok
- 50 g sušených brusníc
- 50 g sušených sliviek
- 100 g zeleného hrášku
- 1 lyžica červeného celého korenia
- soľ a mleté čierne korenie
- 2 strúčiky cesnaku
- 300 g slaniny
Postup prípravy
1. Krok
Bravčovú panenku nakrájajte na menšie kocky a spolu s mletým mäsom vložte do misky.
2. Krok
Pridajte hrášok, nakrájané sušené ovocie, vajce, červené korenie, smotanu, cesnak, soľ a korenie podľa chuti.Všetko premiešajte.
3. Krok
Na dvojitý alobal si naukladajte plátky slaniny aby sa prelínali na slaninu hneď skoro pri okraji dajte zmes mäsa a slaninou zbaľte. Potom zakrúťte do alobalu pevno a konce stiahnite.
4. Krok
Pečieme v pekáči alebo na plechu vo vyhriatej rúre pri 200°C asi 30 minút. Potom vyberieme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Potom ternu dáme do chladničky najlepšie na noc a pred podávaním odbalíme z alobalu a nakrájame na plátky.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1100 videní