- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Domáce langoše
Domáce langoše
- Čas Prípravy: 1:30 hod
- Varenie: 45min
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- 2 stredné zemiaky
- 30 g droždia
- 400 g hladkej múky
- 400 ml mlieka
- 50 ml oleja
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička cukru
- olej na vyprážanie
- Na potretie:
- cesnak
- soľ
- trochu oleja
Postup prípravy
1. Krok
Uvarte zemiaky v šupke a ešte teplé ich ošúpte a pretlačte alebo nastrúhajte na jemnom strúhadle. Mlieko mierne zohrejte, aby bolo vlažné. Oddeľte 100 ml, rozdrobte doň droždie, pridajte lyžičku cukru a nechajte vzísť kvások.
2. Krok
Do misy preosejte múku,v strede urobte jamku a vlejte kvások. Pridajte zemiaky, olej, zvyšné mlieko a soľ a vypracujte hladké a hebké cesto. Ak sa lepí, prisypte ešte trochu múky. Z cesta vytvarujte guľu, poprášte ju hladkou múkou a nechajte kysnúť asi hodinu na teplom mieste
3. Krok
Vykysnuté cesto vyklopte na pomúčenú dosku a vypracujte. Z cesta odkrajujte malé bochníčky a tvarujte langoše. Tie z oboch strán vypražte v horúcom oleji dozlatista.
4. Krok
Langoše potrite rozlačeným cesnakom zmiešaným so soľou a olejom. Môžete posypať strúhaným syrom alebo potreť ešte kečupom..
Priemerné hodnotenie receptu
(4.7 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
5172 videní