- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Zákusok z bielej čokolády
Zákusok z bielej čokolády
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- 125 g čokolády na varenie
- 4 vajcia
- 50 g práškového cukru
- 1,25 dcl oleja
- štipka soli
- Biely krém:
- 600 ml smotany na šľahanie
- 300 g bielej čokolády
- Žltý krém:
- 2 žĺtky
- 2,5 dcl mlieka
- 120 g cukru
- 35 g hladkej múky
- 125 g masla
- 1 vanilkový cukor
- šťava kôra z 2 citrónov
Postup prípravy
1. Krok
Čokoládu si roztopíme vo vodnom kúpeli.Oddelíme si bielka od žĺtkov.Žľtka vyšľaháme s cukrom do peny,pridáme olej a roztopenú a mierne vychladnutú čokoládu.Nakoniec vmiešame vyšľahané bielka so štipkou soli.Cesto vylejeme na plech 20 x 25 cm vyložený s papierom na pečenie.Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 10 - 15 minút.Necháme vychladnúť.
2. Krok
pripravíme si krém z bielej čokolády.Zahrejeme 2 dcl smotany na šľahanie.Odstavíme a pridáme nalámanú bielu čokoládu.necháme postáť a potom rozmiešame kým sa čokoláda nespojí so šľahačkou.Zo 4 dcl smotany urobíme šľahačku a primiešame k nej rozpustenú čokoládu ktorá musí vychladnúť aspoň na izobovú teplotu.Krém nalejeme na piškótu rozotrieme a dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny.
3. Krok
Pripravíme si žltý krém.Všetky zložky na krém dáme nad paru do vodného kúpeľa , a za stáleho miešania metličkou varíme hustý krém.bude to trvať 15 - 20 minút.Krém ochladíme po uvarení n a izbovú teplotu a nalejeme a rozotrieme na biely krém.Dáme do chladničky opäť na 2 hodiny a potom dozdobíme nastrúhanou čokoládou alebo čokoládovými čipmi.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2365 videní