- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Kysnuté koláčiky s ricottou, hrozienkami a brusnicami
Kysnuté koláčiky s ricottou, hrozienkami a brusnicami
- Kusov: 12
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 1:20 hod
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 1:40 hod
Suroviny
- 500 g polohrubej múky
- 25 g čerstvého droždia
- 1 pohár teplého mlieka
- 30 g rozpusteného masla
- 1 vajce
- 1/3 šálky medu
- štipka soli
- Plnka:
- 500 g ricotta
- 6 lyžíc kryštálového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 lyžica solamylu
- 2 žĺtka
- 100 g brusníc
- 50 g hrozienok
- na potretie:
- 1 žĺtok + 1 lyžica mlieka
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si urobíme kvások..Z teplého mlieka droždia a cukru..Potom keď kvasnice nabehnú vylejeme kvások k preosiatej múke, pridáme vajcia, med a štipku soli.Prilejeme aj rozpustené maslo a vymiesime hladké pevné cesto.Cesto prikryjeme utierkou alebo prikryjeme fóliou, dáme na teplé miesto kysnúť asi na 1 hodinu.Cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem.
2. Krok
Pripravíme si plnku. Ricottu vymiešame so žĺtkami a s cukrom, vanilkovým cukrom a so škrobom.hrozienka a brusnice si zalejeme vriacou vodou a necháme ich napučať. Po 10 minútach scedíme a necháme odkvapkať.
3. Krok
Vykysnuté cesto si rozdelíme na asi 80 g bochníky.Tie potom vyvaľkáme do kruhov, potrieme plnkou a posypeme hrozienkami a brusnicami. Potom zvinieme každý kruh do závinu a závin potom rozrežeme pozdĺžne na polovicu ale nedokončíme rez ale 2 cm od konca rez ukončíme.Chytíme si konce a urobíme vrkoč ktorý potom spojíme do kruhu..Vznikne nám buchta.
4. Krok
Buchtičky ukladáme na plech vyložený s papierom na pečenie potrieme žĺtkom vyšľahaným v troche mlieka a pečieme vo vyhriatej rúre pri 190°C asi 20 minút.Podľa potreby do zlatista.
Priemerné hodnotenie receptu
(4.2 / 5)
6 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
11438 videní