- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- guláš
- Mexický guláš
Mexický guláš
- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 1:30 hod
- Hotové Za: 1:40 hod
Suroviny
- 800 g hovädzieho mäsa (nožina ,močing)
- 1 väčšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- korenie na guláš
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 2 lyžice hladkej múky
- 1 menšia konzerva hrášku v slanom náleve
- soľ a mleté čierne korenie
- nastrúhaný syr
- olej
Postup prípravy
1. Krok
Hovädzie mäso si umyjeme a osušíme.cibuľu nakrájame na kocky.Do hrnca si dáme rozpáliť trochu oleja, potom na ňom orestujeme cibuľu.Keď je cibuľa sklovitá pridáme mäso , ktoré necháme zatiahnuť.Pridáme paradajkový pretlak a zmes gulášového korenia.Krátko spolu všetko podusíme a potom podlejeme vodou tak, aby sme mäso pokryli.Mierne prisolíme , zakryjeme pokrievkou a za občasného premiešania a doliatia vody dusíme do mäkka.Pokiaľ máte doma môžete použiť tlakový hrniec, tým sa varenie skráti o polovicu.
2. Krok
Keď je mäsko mäkké pripravíme si zátrepku.V troche vody rozmiešame 2 lyžice hladkej múky a zavaríme do gulášu.pridáme aj pretlačený cesnak a scedený hrášok.Prevaríme aspoň 5 minút a odstavíme.
3. Krok
Podávame s dusenou ryžou guľatou Mánya, a nastrúhaným syrom...
Priemerné hodnotenie receptu
(4.1 / 5)
23 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
51793 videní