Luna
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 12min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- lístkové cesto
- krém:
- 4 vajcia
- 250 ml mlieka
- 2 lyžice škrobu alebo vanilkového pudingu
- 200 g cukru
- 200 g bielej čokolády
- 20 g želatíny
- 600 ml smotany na šľahanie
- 250 g dlhých piškót
- 250 ml espressa kávy
- glazúra:
- 130 ml smotany na šľahanie
- 200 g čokolády na varenie
Postup prípravy
1. Krok
Pripravíme si krém.Vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny.Potom pridáme škrob a studené mlieko..Všetko rozvaríme na strednom plameni a uvaríme hustý krém.
2. Krok
Krém odstavíme z plameňa a pridáme nalámanú bielu čokoládu a dobre premiešame..necháme mierne vychladnúť..Zatiaľ si namočíme želatínu do 50 ml studenej vody a necháme napučať.Trochu ju zahrejeme a vmiešame do krému.Krém necháme úplne vychladnúť.
3. Krok
Do vychladnutého krému pridáme vyšľahanú smotanu na šľahanie a premiešame.
4. Krok
Lístkové cesto vyvaľkáme a upečieme na plechu s papierom na pečenie pri 180°C asi 12 minút.Necháme vychladnúť.
5. Krok
Plát upečeného cesta potrieme polovicou krému a naň poukladáme piškóty ktoré zľahka namáčame vo vychladnutej káve.Piškóty prikryjeme druhou časťou krému.A prelejeme s čokoládovou polevou..
6. Krok
Zákusok dáme do chladničky na noc alebo aspoň na 4 hodiny.nakrájame na porcie nožom namočeným v teplej vode, aby sa nám poleva nepolámala..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1303 videní