Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

7 najlepších čokoládových krémov

čokoládové krémy
8
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
reklama:
Ganaž

 Krém „Ganash“

  • Krém 33% – 200 ml.
  • Čokoláda horká – 200 g.
  • Maslo – 50 g

Do hrnca dáme smotanu a zahrejeme ju..Potom pridajte čokoládu.

Pokračujte v miešaní, kým sa nevytvorí homogénna hmota.

Teraz pridáme maslo a  odstránime z tepla . Nechajte zmes vychladnúť. najlepšie na pár hodín.

Po ochladení vyšľahajte..

čookoládový

Čokoládový pudingový krém

  • Žĺtok – 2 ks.
  • Múka  hladká- 1 polievková lyžica
  • Škrob – 1 polievková lyžica
  • Mlieko – 250 ml.
  • Čokoláda na varenie – 50 g.
  • Kakao – 3 lyžice
  • Cukor – 150 g
  • Maslo 100 g

V mlieku si rozpustíme na nízkom plameni čokoládu

Vyšľaháme žĺtky s cukrom, pridajte múku, škrob, kakao.

Do tejto tejto zmesi vylejte čokoládové mlieko a dáme variť na strednom plameni.

Varíme do zhustnutia, potom odstavíme a necháme úplne vychladnúť.

Po vychladnutí vyšľaháme s maslom.

Filadelfia

 „Philadelphia“ krém

  • Smotana na šľahanie – 400 ml.
  • Syr „Philadelphia“ – 400 g
  • Práškový cukor  – 250 g
  • Kakao – 4 lyžice

Najskôr si vyšľaháme šľahačku .Potom pridajte „Philadelphia“, práškový cukor a kakao. Všetko dobre premiešajte a dajte d chladničky.

Čokoládový krém

Čokoládový krém „Cappuccino“

  • Smotana 33% -250 ml
  • Čokoláda tmavá 70 g
  • Mlieko – 400 ml
  • Žĺtok – 2 ks
  • Cukor – 50 g
  • Múka hladká- 2 lyžice
  • Varené kondenzované mlieko – 4 polievkové lyžice

Rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli.200 ml mlieka si dáme rozvariť a d ostatného pridáme cukor žĺtky a múku..Potom zavaríme k mlieku a uvaríme hustý krém ktorý premiešame z rozpustenou čokoládou a s kondenzovaným mliekom..Necháme vychladnúť.

Vyšľaháme šľahačku a zmiešame s vychladnutým čokoládovým pudingom.

Super čokoládový krém

Super-čokoládový krém

  • Horká čokoláda – 100 g.
  • Mliečna čokoláda – 200 g.
  • Maslo – 75 g.
  • Smotana (obsah tuku je minimálne 30%) – 300 ml.
  • Vajcia – 2 ks.
  • Tekutý med – 2 lyžice

Oba druhy čokolády sú rozlámeme na kusy a roztopíme spolu s maslom v kovovej miske v horúcom vodnom kúpeli.

Vyšľaháme smotanu a zvlášť vyšľaháme vajcia s medom.

Čokoládovú hmotu ktorá nám vychladla zmiešame s vyšľahanou smotanou a vyšľahanými vajciami s medom.

Hustý

Hustý čokoládový krém

  • Čokoláda na varenie – 150 g
  • Maslo – 150 g
  • Olivový olej – 1/3 lyžičky.
  • Kyslá smotana 20% – 2 polievkové lyžice

Čokoládu roztupíme vo vodnom kúpeli, pridáme olivový olej a kyslú smotanou, dobre premiešame a  odstránime z vodného kúpeľa.Necháme vychladnúť.

Vyšľahajte maslo a po častiach pridávajte vychladnutú čokoládovú zmes.

Krém dajte do cukrárskeho vrecka a vložte na pár minút do mrazničky..Potom môžete zdobiť…

Domáci krém

Krém „Nutella“

  • Horká čokoláda – 100 g
  • Biela čokoláda – 100 g
  • Maslo – 50 g
  • Mlieko – 80 ml.
  • Cukor – 70 g.
  • Mleté lieskové orechy 50-70 g

V hrnci dňom rozpustíme maslo, pridáme cukor, mlieko, čokoládu (nakrájané na malé kúsky s nožom) a zahrievame na malom ohni kým sa čokoláda nerozpustí.

Potom necháme úplne vychladnúť.

Nakoniec vmiešame mleté opražené lieskové oriešky..

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.