- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Orechový koláč s višňami a kávovým krémom
Orechový koláč s višňami a kávovým krémom
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 250 g hladkej
- 140 g masla
- 1 vajce
- 70 g práškového cukru
- 1 prášok do pečiva
- 1- 2 lyžice smotany
- jahodový džem
- 700 g višní odkôstkovaných (zaváraných alebo mrazených)
- Plnka:
- 6 vajec
- 200 g práškového cukru
- 200 g mletých vlašských orechov
- 3 lyžice polohrubej múky
- Kávový krém:
- 3 žĺtky
- 150 g práškového cukru
- 2 lyžice kakaa
- 100 ml silnej kávy
- 200 g masla
- 50 g práškového cukru
- Dekorácia:
- strúhaná čokoláda..
Postup prípravy
1. Krok
Cesto: zmiešajte všetky zložky a potom vyvaľkajte a preneste cesto do formy (35 x 35 cm) pokrytú papierom na pečenie. Cesto natrieme jahodovým džemom a naň poukladáme vykôstkované višne.
2. Krok
Potom si vyšľaháme bielká so štipkou soli do peny ,pridáme cukor a šľaháme do snehu.Do vyšľahaného snehu primiešame žĺtky a múku zmiešanú s orechami.Túto zmes nalejeme na višne a pokryjeme celý povrch.
3. Krok
Pečte koláč v predhriatej rúre pri teplote 180 °C, asi 35-40 minút. Skontrolujeme špáradlom.
4. Krok
Kávový krém: zmiešajte žĺtky s cukrom, kakaovým práškom a chladeným espressom.Varte na miernom ohni asi 5 minút kým krém nezhustne.Potom zakryte fóliou a nechajte vychladnúť..
5. Krok
Mäkké maslo vymiešajte s 50 g práškového cukru a potom pridávajte po lyžiciach vychladnutý kávový krém a vymiešajte hladkú plnku. Výsledný krém neneste na vychladnutý koláč.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1157 videní