Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Brazílska torta „Brigadeiro“

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Brazílska torta "Brigadeiro"
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • 2 vajcia
  • 1 žĺtok
  • 2 lyžice kakaa
  • 1/2 šálky vody
  • 1 1/4 šálky polohrubej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/4 šálky oleja
  • 3/4 šálky práškového cukru
  • sirup:
  • 100 ml vody
  • 70 g cukru
  • 1 - 2 lyžice likéru alebo rumu
  • Čokoládový krém "Brigadeiro":
  • 1 plechovka kondenzovaného mlieka
  • 5 lyžíc kakaa
  • 1 1/2 šálky smotany na šľahanie
  • 2 lyžice masla
  • Na zdobenie:
  • Čokoládová ryža guľatá Mánya
  • "Brigadeiro" dezert
  • čokoláda
  • kakao
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravíme si najskôr čokoládovú piškótu. Predhrejeme si rúru na 180 °C.Formu na tortu 180 cm si vyložíme papierom na pečenie .Dno.

2. Krok

Do kastrólika si dáme vodu a zamiešame do nej kakaový prášok.Dáme na oheň a privedieme k varu , nech sa kakao dobre rozpustí.Potom odložíme a necháme trochu vychladnúť.Medzitým si vymiešame bielka do peny.Žĺtka si vyšľaháme s cukrom taktiež do peny.Postupne prilievame k žĺtkam za stáleho miešania olej.teraz príde na rad kakaová hmota ktorá nám medzičasom vychladla.Múku si zmiešame s práškom do pečiva a po častiach pridávame k cestu.Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov.

3. Krok

cesto nalejeme do tortovej formy a pečieme vo vyhriatej rúre si 20 - 25 minút. Skontrólujeme špáradlom.Korpus potom necháme vychladnúť a rozkrojíme na 3 časti.

4. Krok

Sirup: Zmiešame cukor a vodu, dám rozvariť aby sa cukor úplne rozpustil. Potom necháme úplne vychladnúť a potom primiešame alkohol..

5. Krok

Čokoládový krém "Brigadeiro": Na panvici, zmiešame všetky zložky, dame na strednú teplotu a za stáleho miešania, varíme do zhutnutia. Bude to trvať v priemere 10 minút (+ -). Krém by mal zostať hladký a lesklý. Krém potom prekryjeme fóliou a necháme úplne vychladnúť. Potom krém vyšľaháme šľahačom.

6. Krok

Korpus najskôr navlhčíme pripraveným sirupom..Len zľahka všetky tri časti.Potom jednotlivé časti natrieme pripraveným krémom a potrieme aj povrch a boky torty. Dozdobíme čokoládou ryžou guľatou Mánya a cukrovinkami.Nakoniec posypeme kakaom...

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.8 / 5)

16 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

17987 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.