- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Čierny Egypťan
Čierny Egypťan
- Kusov: 1
- Porcií: 18
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 45min
- Hotové Za: 1:25 hod
Suroviny
- Cesto: 3 x
- 3 bielka
- 4 lyžice cukru
- 4 lyžice hrubej múky opraženej s orechymi
- 4 lyžice mletých lieskových orieškov
- 1 lyžica polohrubej múky
- Prvý krém:
- 9 žĺtkov
- 2 vanilkové cukre
- 8 lyžíc gustinu alebo vanilkového pudingu
- 700 ml mlieka
- 9 lyžíc cukru
- 200 g mliečnej čokolády
- 80 g masla
- 1,5 dcl smotany na šľahanie
- Druhý krém:
- 3,5 dcl smotany na šľahanie
- 1 stužovač šľahačky
- 50 g mascarpone
- 3 lyžice Nuttely
- Na zdobenie:
- opražené mleté oriešky
Postup prípravy
1. Krok
Vyšľaháme si vaječné bielka..Potom pridáme k nim cukor a vyšľaháme sneh.Do snehu vmiešame orechy spolu s múkou a lyžicu polohrubej múky.Zmes cesta vylejeme na plech 20 x 30 vyložený s papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 13 - 15 minút.Tento postup zopkaujeme ešte 2 x.
2. Krok
Príprava kréme..Vymiešame si žĺtka s vanilkovým cukrom..pridáme 2 dcl mlieka a vmiešame škrob...Ostatné mlieko dáme variť s cukrom.Ke´d sa mlieko začne variť prilejeme škrobovú zmes a uvaríme hustý puding.Odstránime z ohňa a pridáme nasekanú čokoládu.Premiešame kým sa čokoláda nerozpustí.prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.Keď je puding vychladnutý primiešame maslo izbovej teploty, a vyšľahanú šľahačku..
3. Krok
Druhý krém pripravíme vyšľahaním šľahačky so stužovačom.K nej primiešame mascarpone a nuttelu.
4. Krok
Na prvý plát cesta natrieme prvý krém.Potom natrite druhým krémom a posypte praženými lieskovými orieškami.Toto opakujte vo všetkých vrstvách.Vrch zákuska polejte čokoládovou polevou.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1315 videní