Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čierny Egypťan

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Čierny Egypťan
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 18
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 45min
  • Hotové Za: 1:25 hod
reklama:

Suroviny

  • Cesto: 3 x
  • 3 bielka
  • 4 lyžice cukru
  • 4 lyžice hrubej múky opraženej s orechymi
  • 4 lyžice mletých lieskových orieškov
  • 1 lyžica polohrubej múky
  • Prvý krém:
  • 9 žĺtkov
  • 2 vanilkové cukre
  • 8 lyžíc gustinu alebo vanilkového pudingu
  • 700 ml mlieka
  • 9 lyžíc cukru
  • 200 g mliečnej čokolády
  • 80 g masla
  • 1,5 dcl smotany na šľahanie
  • Druhý krém:
  • 3,5 dcl smotany na šľahanie
  • 1 stužovač šľahačky
  • 50 g mascarpone
  • 3 lyžice Nuttely
  • Na zdobenie:
  • opražené mleté oriešky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vyšľaháme si vaječné bielka..Potom pridáme k nim cukor a vyšľaháme sneh.Do snehu vmiešame orechy spolu s múkou a lyžicu polohrubej múky.Zmes cesta vylejeme na plech 20 x 30 vyložený s papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 13 - 15 minút.Tento postup zopkaujeme ešte 2 x.

2. Krok

Príprava kréme..Vymiešame si žĺtka s vanilkovým cukrom..pridáme 2 dcl mlieka a vmiešame škrob...Ostatné mlieko dáme variť s cukrom.Ke´d sa mlieko začne variť prilejeme škrobovú zmes a uvaríme hustý puding.Odstránime z ohňa a pridáme nasekanú čokoládu.Premiešame kým sa čokoláda nerozpustí.prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.Keď je puding vychladnutý primiešame maslo izbovej teploty, a vyšľahanú šľahačku..

3. Krok

Druhý krém pripravíme vyšľahaním šľahačky so stužovačom.K nej primiešame mascarpone a nuttelu.

4. Krok

Na prvý plát cesta natrieme prvý krém.Potom natrite druhým krémom a posypte praženými lieskovými orieškami.Toto opakujte vo všetkých vrstvách.Vrch zákuska polejte čokoládovou polevou.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1315 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.