- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Savana zákusok
Savana zákusok
- Kusov: 1
- Porcií: 18
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Maková piškóta:
- 6 bielok
- 60 ml studenej vody
- 8 lyžíc cukru
- 8 lyžíc polohrubej múky
- 1/2 prášku do pečiva
- 2 lyžice mletého maku
- Kakaová piškóta:
- 1 vajce
- 5 lyžíc cukru
- 5 lyžíc mlieka
- 5 lyžíc oleja
- 210 g polohrubej múky
- 2 lyžice kakaa
- 100 g mliečnej čokolády
- 1/2 prášku do pečiva
- Plnka:
- 6 žĺtkov
- 350 ml mlieka
- 2 lyžice zlatého klasu alebo vanilkového pudingu
- 150 g cukru
- 250 g masla
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si pripravíme makovú piškótu.Vyšľaháme bielka do peny.Potom pridáme cukor a ušľaháme tuhý sneh.Vmiešame aj vodu.Do snehu primiešame múku s práškom do pečiva a makom.
2. Krok
Cesto vylejeme na plech pokrytý s papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 15 - 20 minút.
3. Krok
Kakaovú piškótu pripravíme vyšľahaním vajec s cukrom do peny.Potom pridáme olej, mlieko:Primiešame čokoládu ktorú si predtým na jemno nastrúhame..Potom vmiešame múku s práškom do pečiva a s kakaom.
4. Krok
Pripravené cesto vylejeme na ten istý plech v ktorom sme piekli makovú piškótu , samozrejme vystelieme si ho papierom na pečenie.Pečieme opäť pri teplote 180°C asi 15 minút.
5. Krok
Obe piškóty prerežme na polovice..
6. Krok
V mlieku rozmiešame žĺtka a zlatý klas a uvaríme na malom plameni hustý krém..ten necháme vychladnúť.Maslo si vyšľaháme s cukrom do peny, a potom po lyžiciach primiešavame vychladnutý puding.
7. Krok
Koláčik vrstvíme tak , že prvá bude čokoládová piškóta, krém, maková piškóta krém, a zas čokoládová s krémom a nakoniec maková ..Vrchná vrstva krému môže byť dozdobená podľa vašej fantázie..Môžete použiť šľahačku, alebo posypať jemno makom, či nastrúhanou čokoádou..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1668 videní