- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Klasické langoše
Klasické langoše
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- múka hladká 600 g
- mlieko 200 ml
- smotana kyslá 150 ml
- vajce 1 ks
- droždie 25 g
- cukor kryštálový 1 káv. lyžička
- soľ 3,5 káv. lyžička
- cesnak 3 strúčik
- olej na vysmážanie
Postup prípravy
1. Krok
Z vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások
2. Krok
Z múky so soľou, kvásku, kyslej smotany a vajíčka vypracujeme cesto.
3. Krok
Vykysnuté cesto rozdelíme približne na 8 častí.
4. Krok
Cesto roztiahneme rukami na ovál a krátko vysmážame na rozpálenom oleji z oboch strán.
5. Krok
Ešte horúce langoše potierame zmesou vody (cca 100 ml), soli (3 – 4 lyžičky) a roztlačeného cesnaku.
6. Krok
Podľa chuti môžeme tiež langoše potrieť kečupom či kyslou smotanou a posypať strúhaným syrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2871 videní