- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Jahodový koláč s vanilkovým krémom
Jahodový koláč s vanilkovým krémom
- Kusov: 1
- Porcií: 18
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 6 vajec
- 200 g práškového cukru
- 200 ml tučného jogurtu
- 100 ml rastlinného oleja
- 1 prášok do pečiva
- štipka soli
- 200 g polohrubej múky
- 2 lyžice kakaa
- 200 g jahôd
- Vanilkový krém:
- 4 žĺtky
- 150 g cukru
- 4 lyžice hladkej múky
- 400 ml mlieka
- vanilková esencia
- 175 g masla
- Na dekoráciu :
- čokoláda
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si vyšľaháme žĺtky s olejom.Pridáme potom jogurt.
2. Krok
V samostatnej miske si vyšľaháme bielka najskôr do peny, potom pridáme cukor a vyšľaháme na sneh.Pridáme potom zmes so žĺtkami a jemne premiešame vareškou.Nakoniec vmiešame zmes múky, kakaa a prášku do pečiva.Opäť premiešame vareškou.Cesto vylejeme na plech 20 x 30 na ktorý si predtým dáme papier na pečenie.Na cesto poukladáme jahody, ktoré trochu zo spodu namočíme do múky.
3. Krok
Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 40 minút.
4. Krok
pripravíme si krém..Vyšľaháme si žĺtka s cukrom.Žĺtkovú zmes premiešame s mliekom a vmiešame aj múku.Za stáleho miešania rozvaríme a uvaríme hustý puding..Odstavíme a vmiešame vanilkovú esenciu.Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
5. Krok
Vyšľaháme maslo izbovej teploty a po lyžiciach do neho vmiešame puding..
6. Krok
Krém navrstvíme na piškótu a dozdobíme čokoládou.Môžete použiť čokoládové lupienky, guličky alebo strúhanú čokoládu.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
4122 videní