Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Oblátkové Coquette

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Oblátkové Coquette
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 18
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • Karamelový krém:
  • 350 g cukru
  • 4 žĺtka
  • 200 g masla
  • 250 g mletých vlašských orechov
  • rumová esencia
  • vanilkový krém:
  • 500 ml mlieka
  • 3 žĺtky
  • 125 g cukru
  • 50 g masla
  • štipka soli
  • citrónová kôra
  • vanilková esencia
  • 1 vanilkový puding
  • Potrebujete ešte:
  • tortové oblátky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravíme si vanilkový krém:vymiešame si žĺtky s cukrom do peny..pridáme mlieko, pudingový prášok vanilkovú esenciu a nastrúhanú citrónovú kôru.Všetko dobre premiešajte a na malom ohni uvarte hustý puding.Necháme ho vychladnúť..Potom po kúskoch za stáleho miešania pridajte maslo izbovej teploty a vymiešajte hladký krém.

2. Krok

Príprava karamelového krému:Žĺtky vymiešame so 150 g cukru do peny.V hrnci skaramelizujeme 200 g cukru.Do karamelu vmiešame maslo nakrájané na kocky a premiešame kým sa maslo nerozpustí..Odstavíme a vmiešame orechy a žĺtka s cukrom.Dáme znovu na oheň a za stáleho miešania na malom ohni povaríme..

3. Krok

Na prvú oblátku natrieme najskôr vanilkovú plnku..Na druhý plát dáme ešte teplý ale nie horúci karamelový krém..Necháme na oblátke trochu ešte vychladnúť a karamelovou plnkou pritlačíme na vanilkovú plnku..Pozatláčame jemne prstami.Na oblátku potom zvrchu natrieme opäť vanilkový krém.Na tretiu oblátku natrieme karamelový krém, a takisto krémom na krém pritlačíme.Takto dáme do chladničky poriadne zatuhnúť, najlepšie cez noc.

4. Krok

Zatuhnuté nakrájame ostrým nožom na rezy...

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

8 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

17006 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.