- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Ako vylepšiť koláčik?
Ako vylepšiť koláčik?
reklama:
- Piškótové či trené cesto bude jemnejšie, ak časť múky nahradíme škrobovou múčkou. Pekné sfarbenie cesta – akoby po žĺtkoch docielime tým že doň pri príprave pridáme 1 – 2 lyžice pudingového prášku s vanilkovou príchuťou, ktorý rozmiešame v malom množstve mlieka.
- Ak do cesta pridávame kávu, vopred ju trošku zohrejeme. V múčniku bude jej chuť výraznejšia.
- Hrozienka pekne napučia, ak ich pred použitím najprv prepláchneme vriacou a potom studenou vodou.Omnoho lepšiu chuť získajú ak ich predtým namočíte do rumu.
- Mandle, lieskové oriešky či vlašské orechy budú mať lepšiu a výraznejšiu chuť , keď ich na chvíľu dáte do vyhriatej rúry alebo ich opražíte na panvici.
- Ak pri pečení používame čerstvé ovocie dbáme na to, aby bolo dobre vyzreté, s charakteristickou chuťou.
- Posýpku na múčniky môžeme vylepšiť , ak do nej pridáme trochu kokosu alebo vanilkového pudingového prášku.
- Do krému môžete primiešať podľa chuti čerstvé, kompótové alebo kandizované ovocie,orechy či hrozienka,ale aj kyslú smotanu, šľahačku či jogurt.
reklama: