- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Zebra s višňami a čokoládou
Zebra s višňami a čokoládou
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 45min
- Hotové Za: 1:15 hod
Suroviny
- 600 g višní (kompót)
- 8 bielok + 3 bielka na sneh
- 300 g práškového cukru
- 250 g polohrubej múky
- 150 ml oleja
- 100 g bieleho jogurtu
- 50 g kakaa (asi 2 lyžice)
- 100 g čokolády
- 2 vanilkové cukre
- štipka soli
- na dekoráciu strúhaná čokoláda
Postup prípravy
1. Krok
Višne zlejeme a necháme na sitku odkvapkať..Musia byť odkôstkované.Pripravíme si plech na pečenie 20 x 30 cm.Vystelieme ho s papierom na pečenie.
2. Krok
Vyšľaháme si 8 bielok so štipkou soli potom primiešame 200 g práškového cukru spolu s vanilkovým cukrom a vymiešame do tuhého snehu.Do snehu zašľaháme potom olej a nakoniec jogurt.Postupne pridáme 200 g preosiatej múky ktorú vmiešame len stierkou.Vytvoríme ľahké cesto..
3. Krok
Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti.Do jednej časti zamiešame kakaový prášok, a do druhej zvyšných 50 g múky.Zľahka obe cestá premiešame.
4. Krok
Do bledého cesta dáme 3/4 z čokolády ktorú si nasekáme na hrubo..Ideme zebrovať..
5. Krok
Budeme cesto dávkovať na plech s polievkovými lyžicami.Striedavo po lyžici najskôr svetlého potom tmavého cesta.cesta dávkujeme na seba.Striedame pokiaľ neminieme obe cesta.To bude tvoriť zebrový vzor.
6. Krok
Na pripravené cesto potom poukladáme višne a vložíme do vyhriatej rúry.pečieme 30 minút.Medzitým si vyšľaháme 3 bielky so štipkou soli a potom pridáme po častiach 100 g cukru a vyšľaháme tuhý sneh.Po uplynutí 30 minút vyberieme koláč z rúry a nanesieme naň sneh z bielkov.koláč vložíme nazad do rúry a dopekáme ešte 15 minút.sneh na povrchu získa zlatistú farbu.Ak by vám sneh rýchlo v rúre tmavol znížte teplotu na 160 °C.
7. Krok
Potom necháme koláčik úplne vychladnúť a pred tým ako ho budeme krájať ho posypeme nastrúhanou čokoládou.
Priemerné hodnotenie receptu
(1 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
5623 videní