- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Tvarohový Rakoczi
Tvarohový Rakoczi
- Kusov: 1
- Porcií: 24
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- Cesto:
- 450 g hladkej múky
- 3 žĺtka
- 150 g práškového cukru
- 250 g masla
- 1 prášok do pečiva
- 1 kelímok kyslej pochúťkovej smotany alebo hustého bieleho jogurtu
- Tvarohová plnka:
- 1 kg tvarohu
- 100 g detskej krupice
- 200 g cukru
- 1 vajce
- 1 vanilkový cukor
- kôra z jedného citróna
- Bielková pena:
- 200 g cukru
- 3 bielka
- ďalej budete potrebovať:
- marhuľový džem
Postup prípravy
1. Krok
Zmiešajte práškový cukor s maslom a vaječnými žĺtkami, pomaly pridajte múku prášok do pečiva a kyslú smotanu.
2. Krok
Plech na pečenie si vyložíme papierom ..Cesto vyvaľkáme na veľkosť plechu a valčekom prenesieme..Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C 10 - 15 minút do zlatista.
3. Krok
Ingrediencie na plnku zmiešame a vyšľaháme..Môžete pridať ak máte radi namočené hrozienka.
4. Krok
Plát predpečeného cesta natrieme marhuľovým džemom , a navrstvíme tvarohovú plnku..Plech dáme nazad do rúry a dopekáme cca 40 minút.
5. Krok
Nakoniec ušľaháme z bielkov a z cukru tuhý sneh a ten dáme do cukrárskeho vrecka.Z bielkového snehu po povrchu urobíme mriežku..Vložíme nazad do rúry a počkáme kým sa sneh nezapečie do zlatista..Potom vyberieme a necháme vychladnúť.Počas chladnutia do otvorov v mriežke cukrárskym vreckom, alebo malou lyžičkou dáme ešte marhuľový džem.
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2855 videní