Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zákusok s kyslou smotanou a s pudingom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Screenshot_33.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 45min
  • Hotové Za: 1:15 hod
reklama:

Suroviny

  • 6 vajec
  • 180 g práškového cukru
  • 100 ml vody
  • 50 ml oleja
  • 250 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • štipka soli
  • pár kvapiek citrónovej šťavy
  • 2 lyžice kakaa
  • Pudingová vrstva:
  • 2 vanilkové pudingy
  • 6 lyžíc cukru
  • 800 ml mlieka
  • Vrstva z kyslej smotany:
  • 900 g kyslej smotany
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 1 lyžica kakaa alebo škorice ak máte radi
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravíme si plech cca 27 x 38 .Vystelieme ho papierom na pečenie.

2. Krok

Najskôr si pripravíme puding nech nám vychladne..Uvaríme ho podľa návodu na obale..

3. Krok

Teraz ideme urobiť piškótu.Oddelíme si žĺtka od bielkov .Vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny potom k nim vmiešame vodu a olej.Primiešame múku s práškom do pečiva a nakoniec z bielkov vyšľahaný tuhý sneh s pár kvapkami citrónovej šťavy.Ten vmiešame zľahka drevenou vareškou.

4. Krok

Takto získané cesto rozdelíme na dve časti.do jednej vmiešame kakao.Na plech najskôr nalejeme bledé cesto , a naň zas kakaové..Vidličkou trochu cestá zavírime aby sme získali mramorový efekt.Za pomoci lyžičky potom vhadzujeme na cesto puding..

5. Krok

Cesto vložíme do predhriatej rúry na 200 °C a pečieme ho 5 minút.Potom teplotu stiahneme na 180°C a pečieme ešte cca 30 minút.Skontrólujeme špáradlom.

6. Krok

Kým sa nám koláčik pečieme pripravíme si smotanovú vrstvu.Vyšľaháme kyslú smotanu s cukrom..Keď koláč vyberieme z rúrynecháme vychladnúť a potom nalejeme smotanovú vrstvu a necháme tuhnúť 3 - 4 hodiny..Potom posypeme buď kakaom alebo škoricou..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.3 / 5)

50 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

64319 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.