- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Mätová roláda s citrónovým krémom
Mätová roláda s citrónovým krémom
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Mätová piškóta:
- 200 g polohrubej múky
- 180 g práškového cukru
- 7 vajec
- 30 g čerstvej mäty
- Citrónový krém:
- 3 citróny
- 270 g práškového cukru
- 80 g masla
- 3 vajcia
- 200 ml smotany na šľahanie
- 50 g bielej čokolády
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si pripravíme citrónový krém. Nastrúhame kôru z citrónov a odšťavíme ich..Potrebujeme 125 ml citrónovej šťavy.
2. Krok
Do kastrólika si dáme maslo, cukor a citrónovú šťavu spolu z kôrou..Zvlášť v miske si vyšľaháme 3 vajcia ..
3. Krok
keď máme cukor v šťave rozpustený , stiahneme plameň a tenkým prúdom vmiešame vajcia .Miešame až kým nám zmes nezhustne.Potom odstavíme a prekryjeme potravinárskou fóliou..
4. Krok
Pripravíme si piškótu.Oddelíme si bielka od žĺtkov .Mätu jemne nakrájame a potom ju nasekáme v mixéri.
5. Krok
Vyšľaháme bielka do peny, a potom pridáme cukor a ušľaháme tuhý sneh.Potom pridáme žĺtka , jedno po druhom a potom zľahka vmiešame múku spolu z mixovanou mätou.
6. Krok
Pripravíme si plech na pečenie, vystelieme ho papierom a potrieme jemne olejom.Vylejeme naň cesto a pečieme pri 170°C asi 20 minút.Cesto sledujeme aby sa príliš nevysušilo.
7. Krok
Plát vyklopíme na utierku posypanú s práškovým cukrom, a jemne odstránime papier n a pečenie.Zrolujeme a tak necháme vychladnúť.
8. Krok
Citrónovýkrém dokončíme tak, že vyšľaháme šľahačku a pridáme do nej zmes ktorú sme si predtým pripravili.Poriadne premiešame.
9. Krok
Na vychladnutý plát natrieme krém a opäť zvinieme.Zabalíme do potravinárskej fólie a dáme nazad do chladničky zatuhnúť.
10. Krok
Roládu pofŕkame roztavenou bielou čokoládou.. a nakrájame na plátky.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
717 videní