- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Quatro delight
Quatro delight
- Kusov: 1
- Porcií: 18
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- 4 bielka
- 4 lyžice cukru
- 4 lyžice polohrubej múky
- Ganache:
- 400 ml smotany na šľahanie
- 400 g čokolády na varenie
- 40 g masla
- Krém:
- 1/2 vrecúška želatíny v prášku
- 4 žĺtka
- 4 lyžice cukru
- 2 dcl mlieka
- 160 g čokolády Milka Noisette
- 200 ml smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
Vyšľaháme penu z bielkov.Potom k nemu postupne pridávame cukor a vyšľaháme do snehu.nakoniec zľahka vmiešame múku a nalejeme do formy pokrytej s papierom na pečenie.Rozmer 20 x 25 cm..pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 10 - 15 minút.
2. Krok
Pripravíme si ganache.Zohrejeme smotanu na varenie, pridáme k nej maslo. Potom pridáme čokoládu nalámanú na kocky , necháme chvíľu zmäknúť a potom rozmiešame.Necháme trochu ochladnúť a potom rozotrieme na upečenú a vychladnutú piškótu.
3. Krok
krém si pripravíme tak, že najskôr si pripravíme želatínu podľa návodu na obale.V troche mlieka si rozmiešame žĺtka , ostatné mlieko dáme variť spolu s cukrom.Keď sa mlieko začne variť stiahneme z ohňa, primiešame zmes so žĺtkami a vrátime na plameň..Povaríme na nízkej teplote do zhustnutia.Pridáme k zmesi nalámanú čokoládu určenú do krému, a rozmiešame..nakoniec vmiešame želatínu.necháme vychladnúť..nakoniec vmiešame vyšľahanú šľahačku a navrstvíme na ganache.
4. Krok
Dáme do chladničky úplne zatuhnúť a potom dozdobíme podľa fantázie...
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2072 videní