- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Esmeralda
Esmeralda
- Kusov: 1
- Porcií: 18
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 6 bielok
- 6 lyžíc práškového cukru
- 6 lyžíc polohrubej múky
- 1 lyžica kakaa
- 1 prášok do pečiva
- Krém:
- 6 žĺtok
- 15 lyžíc práškového cukru
- 2 vanilkové cukre
- 1 liter smotany na šľahanie
- 3 balíky želatíny v prášku
- 100 g čokolády na varenie
- Glazúra:
- 100 g čokolády na varenie
- 3 lyžice oleja
- 50 g masla
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si vymiešame bielka s cukrom do peny.Potom postupne pridávame cukor a ušľaháme tuhý sneh.Potom vmiešame múku s práškom do pečiva a s kakaom.Pečieme na väčšom plytkom plechu v rozohriatej rúre na 180°C asi 10 minút.
2. Krok
Krém si pripravíme tak, že si žĺtka vymiešame s obidvoma cukrami do peny vo vodnom kúpeli a vlejeme aj smotanu na šľahanie..Žĺtka potom necháme ochladnúť.Medzitým si pripravíme želatínu.do teplého krému primiešame pripravenú želatínu a vyšľaháme ..najlepšie ručným šľahačom alebo mixérom.Hmotu rozdelíme na dve časti a do jednej vmiešame roztopenú čokoládu..na vychladnutú piškótu najskôr navrstvíme svetlú smotanovú zmes, a potom tmavú..
3. Krok
Glazúru si taktiež pripravíme vo vodnom kúpeli tak že všetky zložky rozpustíme, necháme mierne vychladnúť a potom glazúrou prelejeme už aspoň z časti zatuhnutý zákusok..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1825 videní