Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jablková Karpatka

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jablková Karpatka
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 250 ml vody
  • 1 šálka polohrubej múky
  • 125 g masla
  • štipka soli
  • štipka prášku do pečiva
  • 4 vajcia
  • Jablková vrstva:
  • 1,5 kg očistených jabĺk
  • 2 citrónové želé
  • cukor podľa chuti
  • krém:
  • 750 ml smotany na šľahanie
  • 80 g mliečnej čokolády
  • 80 g horkej čokolády
  • 1 prášková želatína
  • 2 lyžice práškového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zahrejte vodu pridajte maslo, počkajte kým sa maslo nerozpustí. Potom pridajte soľ, prášok do pečiva a múku. Dôkladne premiešajte drevenou vareškou, aby ste získali hustú kašu. Cesto je hotové, keď sa odliepa od stien potom odložíme z ohňa a necháme mierne vychladnúť.

2. Krok

Do mierne ochladeného cesta postupne pridávame vajcia.poriadne za každým vajcom premiešame.

3. Krok

Cesto v tenkej vrstve roztrieme na pripravené dva plechy (24 x 36) ktoré si predtým vymastíme a vysypeme múkou.Vložíme potom do predhriatej rúry a pečieme asi 30 minút pri 180°C.Počas pečenia neotvárajte dvierka.Po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.

4. Krok

Jablkovú vrstvu pripravíme tak, že ošúpané jablká nastrúhame na hrubom strúhadle a dusíme ich do mäkka.Potom pridáme želé rozmiešané v troche vody..Rozvaríme a potom odstavíme.

5. Krok

Jablkovú vrstvu natrieme na jednu časť upečeného plátu .

6. Krok

Krém si pripravíme rozpustením želatíny v troche vody..Necháme ju napučať a pripravíme ju podľa návodu na obale.Vyšľaháme šľahačku s cukrom, do nej nastrúhame obe čokolády a nakoniec pridáme pripravenú želatínu.Všetko premiešame zľahka.krém natrieme na jablkovú vrstvu a prikryjeme druhým plátom ..Koláčik dáme do chladničky zatuhnúť.

7. Krok

Pred podávaním nakrájame na porcie, posypeme práškovým cukrom..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1006 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.