- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Jablková symfónia
Jablková symfónia
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- Piškóta:
- 100 g polohrubej múky
- 4 vajcia
- 1,5 lyžice kukuričného alebo zemiakového škrobu
- 160 g práškového cukru
- štipka soli
- 1,5 lyžičky prášku do pečiva
- Krém:
- 500 ml mlieka
- 120 g cukru
- 40 g vanilkového pudingu alebo zlatého klasu
- 1 vanilkový cukor
- 200 g masla
- Jablková vrstva:
- 5 stredne veľkých jabĺk
- 50 g ovocného želé prášku (zelený alebo žltý)
- 10 g želatíny v prášku klasickej
- 750 ml vody
- Kokosová vrstva:
- 70 g strúhaného kokosu
- 10 g masla
- 2 lyžičky cukru
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si upečieme piškótu.Oddelíme si žĺtka od bielkov.Vyšľaháme bielka potom postupne pridávame cukor a ušľaháme tuhý sneh.K snehu pridáme žĺtka jeden po druhom.Všetko dobre premiešame.Pridáme múku so škrobom a s práškom do pečiva a už len zľahka premiešame.
2. Krok
Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie cca 28 x 28 a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°c asi 30 minút.Nechajte vychladnúť.
3. Krok
Keďže zákusok je dosť vysoký a vám sa zdá že máte nízky plech tak si vyvýšte okraje buď to s papierom na pečenie , alebo plastovým okrajom.
4. Krok
Teraz si pripravíme krém.Z 500 ml mlieka odoberieme asi 1 dl ostatné dáme variť spolu s cukrom.V troche mlieka ktoré sme odobrali vymiešame puding a keď mlieko vrie prilejeme zmes mlieka s pudingom a uvaríme krém.Necháme úplne vychladnúť.
5. Krok
Vychladnutý krém vymiešame s maslom izbovej teploty.3/4 krému potrieme piškótu ostatný dáme do chladničky.
6. Krok
Jablká si ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.Želatíny si pripravíme podľa návodu na obale. Poväčšine to býva tak, že sa namočí želatína do studenej vody, nechá sa napučať a potom sa zahreje a vmieša sa do krému. My tú našu vmiešame do zohriatych jabĺk s trochou vody a dáme na chvíľu do chladničky kým začne gélovať a potom navrstvíme na krém.Vložíme opäť do chladničky a necháme úplne zatuhnúť.
7. Krok
Keď jablková vrstva úplne zatuhne nanesieme zbytok maslového krému.
8. Krok
Kokosovú vrstvu pripravíme tak, že si na panvici rozpustíme maslo, pridáme k nemu cukor a strúhaný kokos..všetko opražíme dozlatista a necháme vychladnúť.Zmesou posypeme celý povrch koláčika..
9. Krok
Koláčik by mal byť pred podávaním dobre zachladený ...
Priemerné hodnotenie receptu
(2 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
780 videní