Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Melódia Karpát

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Melódia Karpát
16
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 45min
  • Hotové Za: 1:15 hod

Screenshot_2.jpgScreenshot_3.jpgScreenshot_4.jpgScreenshot_5.jpgScreenshot_6.jpgScreenshot_7.jpgScreenshot_8.jpgScreenshot_9.jpgScreenshot_10.jpgScreenshot_11.jpgScreenshot_12.jpgScreenshot_13.jpgScreenshot_14.jpgScreenshot_15.jpgScreenshot_38.jpg

reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 400 g kyslej smotany
  • 2 vajcia
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 0,5 šálky mletých vlašských orechov
  • 5 lyžíc kakaa
  • 4 lyžice rastlinného oleja
  • 1,5 šálky krupice
  • 0,5 lyžičky sódy bikarbóny
  • Závin:
  • 150 g tvarohu
  • 50 ml rastlinného oleja
  • 50 g práškového cukru
  • 50 g kyslej smotany
  • 1 vajce
  • 0,5 lyžičky sódy bikarbóny
  • 3 šálky hladkej múky
  • Jogurtová pena:
  • 700 g jogurtu bieleho (môžete použiť aj ovocný)
  • 70 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 150 g tvarohu
  • 30 g instantnej želatíny
  • 100 ml mlieka
  • Maková plnka:
  • 1 šálka mletého maku
  • 3 lyžice práškového cukru
  • višne
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začíname s prípravou hlavnej piškóty.Zmiešame cukor, krupicu, kakao, sódu a mleté orechy.

2. Krok

V samostatnej miske zmiešajte vajcia s kyslou smotanou a rastlinný olej, premiešajte do homogénnej zmesi a potom premiešajte so suchými prísadami.

3. Krok

Plech si vyložíme s papierom na pečenie. Vylejeme cesto a pečieme pri teplote 180°C 40 minút.

4. Krok

Zatiaľ kým sa piškóta pečie, pripravíme si makové záviny.Zmiešame vajce s tvarohom a rastlinným olejom..Potom pridáme múku so sódou a vymiesime tuhé cesto. To si rozdelíme na štyri rovnaké časti, zakryjeme a necháme odpočívať, zatiaľ čo si pripravíme makovú plnku.

5. Krok

Mletý mak zalejeme asi 100 ml horúcej vody a zahrievame pri nízkej teplote, až kým voda nezmizne, pridáme sa cukor a premiešame.

6. Krok

Každý zo 4 kúskov cesta vyvaľkáme do obdĺžnika, navrstvíme na každý makovú náplň a rovnomerne rozotrieme po celom povrchu, pozdĺž okraja poukladáme pripravené višne.

7. Krok

Potom zvinieme do závinov (mali by mať veľkosť plechu v ktorom máme piškótu), a upečieme ich pri 180°C 25 minút.

8. Krok

Podľa návodu na obale si pripravíme želatínu. Vyšľaháme jogurt s cukrom a tvarohom, až kým nebude hladký, a potom pridáme želatínu, všetko spolu premiešame.

9. Krok

Na základnú piškótu si rozotrieme trochu jogurtovej peny a dáme do chladničky asi na 10 minút, potom na ňu poukladáme celé záviny a prikryjeme ich zvyšnou penou. Odložíme do chladničky na 1,5-2 hodiny.Potom dozdobíme podľa vlastnej fantázie..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(1 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2350 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.