- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Čokoládové kocky s jahodami
Čokoládové kocky s jahodami
- Kusov: 1
- Porcií: 25
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 6 vajec
- 6 lyžíc práškového cukru
- 4 lyžice polohrubej múky
- 2 lyžice kakaa
- 1 prášok do pečiva
- 100 g horkej čokolády
- 3 lyžice mlieka
- Krém:
- 1/2 l mlieka
- 7 lyžíc hladkej múky
- 150 g cukru
- 2 vanilkové cukre
- 150 g masla alebo margarínu
- 500 g jahôd
- Ganache:
- 400 ml smotany na šľahanie
- 200 g čokolády na varenie
Postup prípravy
1. Krok
Oddelíme si bielka d žĺtkov.Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny..Potom pridáme múku s práškom do pečiva a kakao.Pridáme aj roztopenú a mierne vychladnutú čokoládu , a nakoniec tuhý sneh z bielkov.
2. Krok
Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie 38 x 22 a pečieme v predhriatej rúre pri 175°C asi 30 minút.
3. Krok
Vychadnutú piškótu prerežte na dve polovice.
4. Krok
Pripravíme di krém ..V 2 dcl mlieka si vymiešame cukor a múku..Ostatné mlieko dáme variť.Keď sa mlieko začne variť zavaríme doň múčnu zmes a uvaríme hustý krém na slabom plameni.Povaríme asi 5 minút za stáleho miešania.
5. Krok
Puding ktorý sme uvarili necháme vychladnúť a potom k nemu primiešame maslo.Vmiešame aj jahody nakrájané na menšie kúsky.
6. Krok
Ganache pripravíme tak, že si zahrejeme smotanu na šľahanie a potom do nej pridáme čokoládu ktorú si nalámeme na menšie kúsky.Chvíľu počkáme a potom rozmiešame.Za občasného miešania necháme vychladnúť.
7. Krok
Na jednu časť piškóty nanesieme jahodový krém, prikryjeme druhou piškótou a potom prelejeme čokoládovou polevou.necháme zachladnúť pri izbovej teplote, a potom vložíme do chladničky.pred podávaním nakrájame a kocky.
Priemerné hodnotenie receptu
(1.8 / 5)
4 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
8018 videní