- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Zázračná jahodová torta
Zázračná jahodová torta
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- Piškóta:
- 3 vajcia
- 6 lyžíc práškového cukru
- 150 g masla
- 100 g jogurtu alebo kyslej smotany
- 2 šálky polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- Krém:
- 350 g kyslej smotany
- 250 g tvarohu
- 2- 3 lyžice práškového cukru
- 200 g malín
- 2 lyžice cukru
- Želé:
- 1 želé s príchuťou jahoda
- 1 želatína
- 0,4 l vody
- 1 lyžica rumu
- 250 g jahôd
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si vyšľaháme vajcia s cukrom do peny.Potom pridáme mäkké maslo a šľaháme ďalej.Pridáme jogurt alebo kyslú smotanu a neskôr preosiatu múku s práškom do pečiva.vznikne nám cesto, podobné palacinkovému.
2. Krok
Môžeme upiecť jeden veľký korpus a potom ho prerežeme na 3 časti, alebo odpečieme 3 tenšie pláty..Formu 24 si vyložíme papierom na pečenie na dno..Potom nalejeme cesto a pečieme vo vyhriatej rúre podľa toho ako sme sa rozhodli..cca 12 minút na jeden tenký plát..Ak pečieme hrubú piškótu tak potom 25 - 30 minút..skontrólujeme špáradlom.
3. Krok
Jahody umyjeme a osušíme rozkrojíme na polovice..pripravíme si želatínu podľa návodu.Zmiešame aj tortové želé aj obyčajnú želatínu.
4. Krok
Maliny zasypeme cukrom, a zahrejeme pri nízkej teplote.Premiešame a povaríme kým sa cukor celkom nerozpustí.Potom pretrieme cez sito a vznikne nám pomerne husté malinové pyré..
5. Krok
Piškóty budeme ukladať teraz do väčšej formy najlepšie do 26 priemer alebo aj väčšej.
6. Krok
Pripravíme si krém vyšľaháme smotanu s tvarohom a s cukrom.Spodnú časť tortovej formy vyložíme potravinárskou fóliou aby nám želé nevytieklo.
7. Krok
Na dno formy dáme prvú piškótu..Umiestnime ju do stredu..Potrieme ju 1/3 malinového pyré, a potom 1/3 krému.Teraz umiestnime druhý korpus a ten takisto najskôr potrieme malinovým pyré a potom krémom.Prikryjeme tretím korpusom.
8. Krok
Na tretí posledný korpus dáme len malinové pyré.Tortu uzatvoríme obručou..Do medzery ktorá nám vznikla medzi tortou a formou poukladáme nakrájané jahody.ukladáme ich tesne pri seba špičkami jahôd na vrch..Lyžicu potom zalievame jahodovým želé..Urobíme tak len jednu radu a potom tortu vložíme do chladničky..Po niekoľkých minútach vyberieme a pokračujeme druhým radom.Teraz jahody budeme ukladať opačne a vlastne do medzier ktoré nám vznikli..Potom zalejeme zase želatínou.Ak nám želatína zostane zlejeme ňou aj povrch torty..
9. Krok
Krém ktorý nám zostal premiestnime do cukrárskeho vrecka, a po zatuhnutí želé tortu krémom dozdobíme.Použijeme na ozdobovanie aj jahody..
Priemerné hodnotenie receptu
(4.3 / 5)
4 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
9074 videní