Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zákusok s jahodami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Zákusok s jahodami
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min
reklama:

Suroviny

  • 3 vajcia
  • 150 g práškového cukru
  • 75 g polohrubej múky
  • 50 g kukuričného škrobu
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 kg jahôd
  • 500 ml bieleho jogurtu
  • 500 g tvarohu
  • 5 lyžíc citrónovej šťavy
  • 10 plátkov želatíny
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 40 g čokolády
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejeme si rúru na 175°C..Bielka oddelíme od žĺtkov.Bielka vyšľaháme s 3 lyžicami studenej vody do bielej peny.Potom postupne pridáme 100 g práškového cukru a vyšľaháme tuhý sneh.Šľaháme asi 3 - 4 minúty.Potom počas šľahania postupne primiešame všetky žĺtky.Potom vmiešame múku so škrobom s s práškom do pečiva.Vmiešame drevenou vareškou.

2. Krok

Pripravené cesto vylejeme na plch vyložený s papierom na pečenie a pečieme 15 - 20 minút.Skontrólujeme špáradlom prepečenosť.

3. Krok

Kým piškóta chladne pripravíme krém.Želatínu namočíme do vody podľa návodu.Vyšľaháme si šľahačku..V inej miske vyšľaháme jogurt s tvarohom a 50 g cukru a s citrónovou šťavou.Potom vmiešame želatínu a prešľaháme.Nakoniec pridáme šľahačku, a zľahka premiešame.môžete pridať nastrúhanú čokoládu aby vám vznikol stracciatela efekt.

4. Krok

Piškótu prerežeme na polovicu , a jednu časť vrátime na plech.Natrieme polovicou krému a potom poukladáme jahody.Potom navrstvíme druhú časť krému a na vrch položíme druhú časť piškóty.

5. Krok

Vrch môžete preliať čokoládovou glazúrov, alebo si pripravte tortové želé a doplňte ho nakrájanými jahodami na plátky.Dajte do chladničky na pár hodín nech zákusok dobre zatuhne.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2105 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.