- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Galeta s nektarinkami, marhuľami a mandľovým krémom.
Galeta s nektarinkami, marhuľami a mandľovým krémom.
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- Cesto:
- 120 g masla
- 1/2 šálky mletých mandlí
- 2 lyžice cukru
- štipka soli
- 280 g hladkej múky (2 šálky)
- 1/4 šálky vody
- Mandľový krém:
- 100 g mletých mandlí
- 1 lyžica práškového cukru
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- štipka soli
- 100 g masla
- 1 vajce
- 4 lyžice smotany na šľahanie
- 2 lyžice múky
- ďalej potrebujete:
- Nektarinky a marhule nakrájané na tenké mesiačiky
- Na posýpku:
- 1 vajce
- Mandle nasekané na jemno alebo lieskové oriešky
Postup prípravy
1. Krok
Do misky si dáme maslo, mleté mandle, cukor a štipku soli a vymiešame.Potom pridáme múku a premiešame.Postupne pridávame vodu až kým sa nám nevytvorí cesto..Cesto zabalíme do fólie a dáme do chladničky na 1 hodinu.
2. Krok
Pripravíme si krém: Zmiešame mandle s cukrom .Potom pridáme ostatné prísady a vymiešame do hladka.Vložíme do chladničky.
3. Krok
Vyhrejeme si rúru na180°C.Na plech si dáme papier na pečenie vyvaľkáme cesto do obdĺžnika na hrúbku asi 0,5 cm.Navrstvíme mandľový krém tak aby sme ho mali asi 4 cm od kraja cesta.po všetkých stranách.
4. Krok
Do krému ukladáme nakrájané nektarinky a marhule a jemne ich vtlačíme.
5. Krok
Okraje koláčika ktoré zostali bez krému posypeme nasekaným mandľami ktoré si namočíme do vyšľahaného vajíčka..(Dá sa to aj natierať)
6. Krok
Pečieme 35 - 40 minút.Potom necháme vychladnúť.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
603 videní