- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Bravčové pečené s cibuľou a s cesnakom
Bravčové pečené s cibuľou a s cesnakom
- Kusov: 1
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 1 kg bravčovej krkovičky
- 1 veľká cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica oleja
- 1/2 lyžičky sušeného tymiánu
- 1/2 lyžičky sušeného rozmarínu
- 1/2 sušenej bazalky
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Cibuľa, cesnak, rastlinný olej a byliny vymixujeme.. V pulzujúcom režime nie moc najemno.
2. Krok
Bravčovú krkovičku umyjeme ,osušíme a osolíme a okoreníme a potrieme zmesou ktorú sme si vymixovali.
3. Krok
Mäso zabalíme do alobalu, vložíme do rúry v pekáčiku.. Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov cca 40 minút. Odstráňte fóliu pichnite do mäsa mala by vytiecť šťava v ktorej by už nemala byť krv.Pečte ešte ďalších 10 minút prípadne podľa potreby do chrumkava.
4. Krok
Pripravené mäso nechajte stáť pri izbovej teplote asi 5 minút. Potom nakrájajte a podávajte.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2917 videní