- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Karamelovo jahodové kocky
Karamelovo jahodové kocky
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 4 vajcia
- 3/4 šálky cukru
- 3/4 šálky polohrubej múky
- 1/4 šálky škrobu (zemiakový alebo kukuričný)
- štipka soli
- Karamelová vrstva:
- 200 g masla
- 2 šálky mlieka
- 1 vanilkový puding alebo zlatý klas
- 2 lyžice škrobu
- 400 g karamelového salka
- Jahodová vrstva:
- 400 ml jahodového pyré
- 2 jahodové želé
- 2 poháre vody
- ďalej potrebujete:
- 2 smotany na šľahanie
- 2 lyžice práškového cukru
- 50 g horkej čokolády
- silný čaj s citrónom
- 2 balenia Marína keksov
Postup prípravy
1. Krok
Všetky suroviny na piškótu by mali mať izbovú teplotu. Oddeľte bielka od žĺtkov a bielka vyšľahajte zo štipkou soli na tuhú penu. Pri vysokej rýchlosti šľahača prišľahajte cukor po častiach. Znížte rýchlosť a pridajte žĺtka jedno po druhom. Nakoniec vmiešajte preosiatu múku so škrobom a jemne stierkou premiešajte ... Cesto vylejte na plech ktorý má rozmery 25 x 36 cm.Samozrejme si plech vyložte s papierom na pečenie.
2. Krok
Piškótové cesto na plechu vložte do predhriatej rúry na 160 ° C a pečte 30 minút. Po uplynutí tejto doby vyberte piškótu a nechajte ju vychladnúť. Je dobré piecť na plechu z vyšším okrajom, alebo potom si okraje vyvýšiť nejakým lemom, pretože zákusok bude vyšší.
3. Krok
Pudingový prášok spolu s múkou si rozmišame v troche mlieka.Ostatné mlieko si dáme variť spolu so salkom.Salko sa nám musí v mlieku úplne rozpustiť..Keď sa hmota rozpustí a mlieko sa začne variť , vmiešame puding a uvaríme hustý karamelový krém.Ten potom prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
4. Krok
Potom uvarený krém vymiešame s maslom.Maslo ku krému pridávame po častiach a zakaždým poriadne premiešame.Krém potom navrstvíme na piškótu a zarovnáme.Na tento krém poukladáme vedľa seba Marína kekse..
5. Krok
pripravíme si jahodové želé podľa návodu na obale..Poväčšine je to tak. že sa dá zohriať jahodové pyré s trochou vody a nakoniec sa vmieša jahodové tortové želé rozrobené tiež v troche vody.Želé nechajte trochu vychladnúť a potom nalejte na vrstvu sušienok.
6. Krok
Takto pripravený zákusok nechajte poriadne vychladnúť najlepšie na niekoľko hodín a v chladničke a potom pridajte vrstvu z vyšľahanej šľahačky s práškovým cukrom.Vrch zákuska posypete nastrúhanou čokoládou.Prizdobiť môžete celou, alebo polovicou čerstvej jahody.
Priemerné hodnotenie receptu
(4.1 / 5)
20 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
12743 videní