Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zákusok Čokotrikolóra

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Zákusok Čokotrikolóra
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 3/4 šálky práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 1/2 šálky polohrubej múky
  • 2 lyžice škrobu
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/4 šálky kakaa
  • 1/4 šálky vody
  • 2 lyžice oleja
  • štipka soli
  • Tmavšia čokoládová vrstva:
  • 125 g mascarpone
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 1/2 šálky sušeného mlieka
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 2 lyžičky želatíny
  • 2 lyžice vody
  • Biela čokoládová vrstva:
  • 125 g mascarpone
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 1/2 šálky sušeného mlieka
  • 100 g bielej čokolády
  • 2 lyžičky želatíny
  • 2 lyžice vody
  • Poleva:
  • 50 g horkej čokolády 70%
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • Ďalej potrebujeme:
  • 100 g okrúhlych piškót
  • 1/3 šálky šťavy z čiernych ríbezlí (Sirup)
  • Silný čaj na pokropenie piškóty
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zmiešajte kakao s vodou a olejom na hladkú pastu. Pšeničnú múku premiešajte so škrobom, soľou a práškom do pečiva. Oddeľte žĺtka od bielkov.

2. Krok

Bielka vyšľahajte na najvyššej rýchlosti šľahača a potom postupne pridávajte práškový cukor.Vyšľaháte tuhý sneh.Do snehu potom zašľahajte žĺtka, jedno po druhom.Potom vmiešajte kakaovú pastu,a nakoniec pridajte suché prísady a jemne premiešajte špachtľou alebo drevenou vareškou.

3. Krok

Cesto vylejeme na plech 21 x 25 vyložený s papierom na pečenie .Okraje plechu nemastite. Pečieme pri 160 °C 30 minút.Po upečení rozdelíme piškótu na dve časti a pokropíme ich silným čajom.

4. Krok

Pripravíme si čokoládové vrstvy. Najskôr tmavšiu.Namočíme si želatínu do studenej vody a necháme ju napučať.Do nádoby si nalejeme 1 šálku smotany a hneď k nej primiešame sušené mlieko.Dáme zohriať a miešame až kým sa sušené mlieko úplne so smotanou neprepojí a nebudú v nej hrudky.odstavíme a pridáme na menšie kúsku nalámanú čokoládu.Po chvíli premiešame do hladka a keď zmes trochu vychladne pridáme napučanú želatínu.premiešam a necháme trochu zatuhnúť.Zvyšnú šľahačku si vyšľaháme a pridáme k nej mascarpone, potom primiešame aj čokoládovú zmes a vytvoríme hladký krém.Ten nanesieme na prvý plát piškóty.

5. Krok

Okrúhle piškóty si namáčame do ríbezľového džúsu a ukladáme na čokoládový krém.

6. Krok

tak isto ako sme pripravovali krém z mliečnej čokolády pripravíme aj krém z bielej čokolády a navrstvíme ho na piškóty a prikryjeme druhou časťou čokoládovej piškóty.

7. Krok

nakoniec celý zákusok prelejeme čokoládovou polevou ktorú si pripravíme vo vodnom kúpeli zohriatím smotany a pridaním čokolády.Zákusok dáme do chladničky na pár hodín úplne zatuhnúť..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(2 / 5)

4 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

14121 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.