Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Zákusok Čokotrikolóra

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Zákusok Čokotrikolóra
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 3/4 šálky práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 1/2 šálky polohrubej múky
  • 2 lyžice škrobu
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/4 šálky kakaa
  • 1/4 šálky vody
  • 2 lyžice oleja
  • štipka soli
  • Tmavšia čokoládová vrstva:
  • 125 g mascarpone
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 1/2 šálky sušeného mlieka
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 2 lyžičky želatíny
  • 2 lyžice vody
  • Biela čokoládová vrstva:
  • 125 g mascarpone
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 1/2 šálky sušeného mlieka
  • 100 g bielej čokolády
  • 2 lyžičky želatíny
  • 2 lyžice vody
  • Poleva:
  • 50 g horkej čokolády 70%
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • Ďalej potrebujeme:
  • 100 g okrúhlych piškót
  • 1/3 šálky šťavy z čiernych ríbezlí (Sirup)
  • Silný čaj na pokropenie piškóty
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zmiešajte kakao s vodou a olejom na hladkú pastu. Pšeničnú múku premiešajte so škrobom, soľou a práškom do pečiva. Oddeľte žĺtka od bielkov.

2. Krok

Bielka vyšľahajte na najvyššej rýchlosti šľahača a potom postupne pridávajte práškový cukor.Vyšľaháte tuhý sneh.Do snehu potom zašľahajte žĺtka, jedno po druhom.Potom vmiešajte kakaovú pastu,a nakoniec pridajte suché prísady a jemne premiešajte špachtľou alebo drevenou vareškou.

3. Krok

Cesto vylejeme na plech 21 x 25 vyložený s papierom na pečenie .Okraje plechu nemastite. Pečieme pri 160 °C 30 minút.Po upečení rozdelíme piškótu na dve časti a pokropíme ich silným čajom.

4. Krok

Pripravíme si čokoládové vrstvy. Najskôr tmavšiu.Namočíme si želatínu do studenej vody a necháme ju napučať.Do nádoby si nalejeme 1 šálku smotany a hneď k nej primiešame sušené mlieko.Dáme zohriať a miešame až kým sa sušené mlieko úplne so smotanou neprepojí a nebudú v nej hrudky.odstavíme a pridáme na menšie kúsku nalámanú čokoládu.Po chvíli premiešame do hladka a keď zmes trochu vychladne pridáme napučanú želatínu.premiešam a necháme trochu zatuhnúť.Zvyšnú šľahačku si vyšľaháme a pridáme k nej mascarpone, potom primiešame aj čokoládovú zmes a vytvoríme hladký krém.Ten nanesieme na prvý plát piškóty.

5. Krok

Okrúhle piškóty si namáčame do ríbezľového džúsu a ukladáme na čokoládový krém.

6. Krok

tak isto ako sme pripravovali krém z mliečnej čokolády pripravíme aj krém z bielej čokolády a navrstvíme ho na piškóty a prikryjeme druhou časťou čokoládovej piškóty.

7. Krok

nakoniec celý zákusok prelejeme čokoládovou polevou ktorú si pripravíme vo vodnom kúpeli zohriatím smotany a pridaním čokolády.Zákusok dáme do chladničky na pár hodín úplne zatuhnúť..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(2 / 5)

4 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

14167 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.