- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- nátierka
- Reďkovková nátierka
Reďkovková nátierka
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 5min
- Hotové Za: 25min
Suroviny
- 2 zväzky reďkoviek
- 1 kaleráb
- 150 g mrkvy
- 2 kyslejšie jablká
- soľ
- 1/2 citróna
- petržlenová vňať
Postup prípravy
1. Krok
Reďkovky očistíme a umyjeme. 2 - 3 si odložíme na zdobenie.Ostatné postrúhame na jemnom strúhadle.
2. Krok
Kaleráb , mrkvu a jablká, očistíme, postrúhame a krátko podusíme.Do vychladnutej zmesi vmiešame postrúhanú reďkovku, jemne osolíme, pokvapkáme šťavou z citróna , premiešame a necháme v chladničke 15 minút postáť.
3. Krok
Pred podávaním vmiešame do nátierky pokrájanú petržlenovú vňať ..Môžeme podávať s hriankami ozdobené kolieskami reďkovky.
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
5 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
9848 videní