- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- inšpirácie
- Vložky a závarky do polievok
Vložky a závarky do polievok
Vložky a závarky do polievok rozhodne patria.Väčšinu polievok si bez nich ani nedokážeme predstaviť.
Používajú sa do mäsových, zeleninových, hubových i koreninových vývarov,ale aj do zahustených polievok.
Vložky a závarky do polievok delíme podľa toho , z čoho a ako ich pripravujeme..
Vložky
Väčšinou ide o pečivo nakrájané na kocky a opečené na sucho alebo na tuku.
Ako vložky sa tiež dávajú aj zemiaky nakrájané na kocky, zelenina, ale aj mäso..
Cestíčka z obilnín, mletého mäsa, vnútorností, spojené vajcami vo forme haluštičiek, knedličiek, liateho cesta sú tiež častými doplnkami – vložkami polievok.
Sem patria aj opekané vaječné cestá, ako sú palacinky, alebo varené vaječné cestá rôznej tuhosti a pečené zvitky.
Závarky
Závarkami zhusťujeme vývary, ale aj zahustené polievky.
Do tejto skupiny patria niektoré výrobky z obilnín, ako krupica, krúpy, ryža guľatá Mánya, ovsené vločky.
Do polievky sa sypú za stáleho miešania.