- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - nepečené
 - Banánový šum
 
Banánový šum
          - Kusov: 1
 - Porcií: 10
 - Čas Prípravy: 30min
 - Varenie: 0min
 - Hotové Za: 30min
 
Suroviny
- Vanilkový krém:
 - 800 ml mlieka
 - 3 žĺtky
 - 2 lyžičky vanilkového cukru
 - 3 lyžice zemiakového škrobu
 - 1 1/2 lyžice hladkej múky
 - 200 g masla
 - Mascarpone krém:
 - 500 ml smotany na šľahanie
 - 250 g mascarpone
 - 3 lyžice práškového cukru
 - Ďalej potrebujeme:
 - 3 banány
 - 2 - 3 lyžice citrónovej šťavy
 - maslové sušienky
 - 1 plechovka karamelového salka
 
Postup prípravy
1. Krok
Do 600 ml mlieka si pridáme cukor a dáme variť.Žĺtka premiešame s múkou v zostávajúcom mlieku a pridáme aj zemiakový škrob.Mlieko stiahneme z ohňa vmiešame múčnu zmes a za stáleho miešania vymiešame dohladka.Opäť vrátime na plameň a miešame kým puding nieje poriadne hustý.Hotový puding prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.Potom si vyšľaháme maslo izbovej teploty, a po lyžiciach vmiešame vychladnutý puding.
2. Krok
Formu na pečenie 24 x 24 vyložíme s papierom na pečenie alebo s potravinárskou fóliou.Na dno poukladáme maslové sušienky.Potrieme ich 1/3 pripraveného krému.
3. Krok
Banány nakrájame na hrubšie kolieska a pokvapkáme ich citrónovou šťavou aby nám nestmavli.Potom ich poukladáme na vrstvu krému, a zatrieme ich ostatným krémom.
4. Krok
Teraz príde na rad druhá vrstva sušienok.Poukladáme ich na krém.Na túto vrstvu rozotrieme karamelové salko.Prikryjeme ďalšou vrstvou sušienok.
5. Krok
Šľahačku si vyšľaháme spolu s mascarpone a pridáme aj práškový cukor.Poslednú sušienkovú vrstvu potrieme týmto krémom a prikryjeme potravinárskou fóliou zákusok a vložíme na pár hodín do chladničky najlepšie na noc.
6. Krok
Podávame posypané čokoládovými vločkami alebo s nastrúhanou čokoládou.
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1433 videní