- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- nepečené
- Banánový šum
Banánový šum
- Kusov: 1
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- Vanilkový krém:
- 800 ml mlieka
- 3 žĺtky
- 2 lyžičky vanilkového cukru
- 3 lyžice zemiakového škrobu
- 1 1/2 lyžice hladkej múky
- 200 g masla
- Mascarpone krém:
- 500 ml smotany na šľahanie
- 250 g mascarpone
- 3 lyžice práškového cukru
- Ďalej potrebujeme:
- 3 banány
- 2 - 3 lyžice citrónovej šťavy
- maslové sušienky
- 1 plechovka karamelového salka
Postup prípravy
1. Krok
Do 600 ml mlieka si pridáme cukor a dáme variť.Žĺtka premiešame s múkou v zostávajúcom mlieku a pridáme aj zemiakový škrob.Mlieko stiahneme z ohňa vmiešame múčnu zmes a za stáleho miešania vymiešame dohladka.Opäť vrátime na plameň a miešame kým puding nieje poriadne hustý.Hotový puding prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.Potom si vyšľaháme maslo izbovej teploty, a po lyžiciach vmiešame vychladnutý puding.
2. Krok
Formu na pečenie 24 x 24 vyložíme s papierom na pečenie alebo s potravinárskou fóliou.Na dno poukladáme maslové sušienky.Potrieme ich 1/3 pripraveného krému.
3. Krok
Banány nakrájame na hrubšie kolieska a pokvapkáme ich citrónovou šťavou aby nám nestmavli.Potom ich poukladáme na vrstvu krému, a zatrieme ich ostatným krémom.
4. Krok
Teraz príde na rad druhá vrstva sušienok.Poukladáme ich na krém.Na túto vrstvu rozotrieme karamelové salko.Prikryjeme ďalšou vrstvou sušienok.
5. Krok
Šľahačku si vyšľaháme spolu s mascarpone a pridáme aj práškový cukor.Poslednú sušienkovú vrstvu potrieme týmto krémom a prikryjeme potravinárskou fóliou zákusok a vložíme na pár hodín do chladničky najlepšie na noc.
6. Krok
Podávame posypané čokoládovými vločkami alebo s nastrúhanou čokoládou.
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1415 videní