Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Perníková torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Pernikova torta..jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 2 vajcia
  • 125 g masla
  • 3/4 šálky polohrubej múky
  • 1/4 šálky zemiakového škrobu (solamyl)
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 2 lyžice perníkového korenia
  • 1/2 šálky práškového cukru
  • 3 lyžice medu
  • trochu nasekaných orechov a hrozienok
  • Tvarohová vrstva:
  • 600 g tvarohu
  • 3 vajcia
  • 1 vanilkový puding
  • 3 lyžice cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • pomarančová aróma alebo nastrúhaná kôra z jedného pomaranča
  • Poleva:
  • 50 g horkej čokolády
  • 3 lyžice smotany na šľahanie
  • strúhaný kokos
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravíme si tortovú formu 22 priemer na dno dáme papier na pečenie a trochu vytrieme olejom.

2. Krok

Pripravíme si perníkovú piškótu.V hrnci roztopíme maslo.Oddelíme si vajcia , bielka od žĺtkov.Najskôr do pevna vyšľaháme bielka .Potom vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny, pridáme rozpustené maslo.Primiešame kakao s medom a perníkové korenia.Potom zľahka vmiešame múku ktorú si predtým preosejeme a j s práškom do pečiva.Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov a len zľahka premiešame.Vmiešame aj nasekané orechy a hroziena a 3/4 hmoty vylejeme do tortovej formy.

3. Krok

Tvarohovú vrstvu si pripravíme tak, že celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.Potom pridáme tvaroh a puding.Nakoniec pomarančovú príchuť.Tvarohovú zmes pridávame do cesta lyžičkami ..Potom ju prekryjeme zostávajúcim cestom.Formu vložíme do predhriatej rúry na 170°C a pečieme cca 45 minút.

4. Krok

Po tejto dobe zvýšime teplotu na 190°C a zapekáme ešte 5 minút.Po upečení necháme vychladnúť v otvorenej rúre.

5. Krok

pripravíme si čokoládovú polevu .Tú si pripravíme tak, že zahrejeme smotanu a roztopíme v nej čokoládu.Polevou prelejeme vrch torty a podľa potreby uhladíme.Nechám mierne zatuhnúť a posypeme strúhaným kokosom.Hotovú tortu dáme do chladničky poriadne zatuhnúť.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2905 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.