Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Karpatské vlny

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Karpatske vlny.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 18
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 4 žĺtky
  • 200 g masla alebo margarínu
  • 300 g polohrubej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 150 ml mlieka
  • 1 prášok do pečiva
  • Maková plnka:
  • 250 - 300 g mletého maku
  • 100 g kryštálového cukru
  • 150 ml mlieka
  • 4 vaječné bielka
  • Tvarohové guličky:
  • 300 g tvarohu
  • 1 žĺtok
  • 2 vanilkové cukre
  • 2 lyžice solamylu
  • 2 lyžice práškového cukru
  • Krém:
  • 3 lyžice zlatého klasu
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 500 ml mlieka
  • 200 g masla
  • 150 g cukru + 1 vanilkový cukor
  • Čokoládová poleva:
  • 150 g čokolády na varenie
  • 40 g masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny.Pridáme mäkké maslo a premiešame.

2. Krok

potom vmiešame múku s práškom do pečiva , a nakoniec pridáme mlieko.Vznikne nám hustejšie cesto.

3. Krok

Cesto navrstvíme na plech 19 x 30 cm cca.Vyložený s papierom na pečenie.Zarovnáme.

4. Krok

Makovú plnku pripravíme tak že si dáme variť mlieko s cukrom..Potom prisypeme mak a odstavíme.necháme vychladnúť.Do vychladnutého maku potom vmiešame vyšľahané vaječné bielka..Plnku navrstvíme na cesto.

5. Krok

Pripravíme si tvarohové guličky.Tvaroh si pretrieme cez sitko, pridáme škrob (môžete namiesto škrobu použiť aj strúhaný kokos.Primiešame žĺtok a cukor spolu s vanilkovým cukrom.Z hmoty formujeme guličky o veľkosti vlašského orecha.

6. Krok

Guličky potom ukladáme na makovú plnku..

7. Krok

Koláč potom vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme ho približne 30 minút.Skontrólujeme špáradlom.Zatiaľ si pripravíme krém.

8. Krok

Dáme si variť 300 ml mlieka.V ostatnom mlieku rozmiešame škrob a hladkú múku.Keď sa mlieko začne variť vlejeme pripravenú múčnu zmes a uvaríme hustý puding.Ten necháme vychladnúť.

9. Krok

Maslo si vyšľaháme s cukrom, a s vanilkovým cukrom, a potom opatrne po lyžiciach primiešame k vychladnutému pudingu.Ideálne je keď teplota pudingu je taká istá ako teplota masla..

10. Krok

Krém potom rozotrieme na vychladnutý koláč a dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny.Potom pripravíme čokoládovú polevu ktorou prelejeme povrch koláča a necháme úplne zatuhnúť.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

945 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.