- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Karpatské vlny
Karpatské vlny
- Kusov: 1
- Porcií: 18
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 4 žĺtky
- 200 g masla alebo margarínu
- 300 g polohrubej múky
- 100 g práškového cukru
- 150 ml mlieka
- 1 prášok do pečiva
- Maková plnka:
- 250 - 300 g mletého maku
- 100 g kryštálového cukru
- 150 ml mlieka
- 4 vaječné bielka
- Tvarohové guličky:
- 300 g tvarohu
- 1 žĺtok
- 2 vanilkové cukre
- 2 lyžice solamylu
- 2 lyžice práškového cukru
- Krém:
- 3 lyžice zlatého klasu
- 2 lyžice hladkej múky
- 500 ml mlieka
- 200 g masla
- 150 g cukru + 1 vanilkový cukor
- Čokoládová poleva:
- 150 g čokolády na varenie
- 40 g masla
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny.Pridáme mäkké maslo a premiešame.
2. Krok
potom vmiešame múku s práškom do pečiva , a nakoniec pridáme mlieko.Vznikne nám hustejšie cesto.
3. Krok
Cesto navrstvíme na plech 19 x 30 cm cca.Vyložený s papierom na pečenie.Zarovnáme.
4. Krok
Makovú plnku pripravíme tak že si dáme variť mlieko s cukrom..Potom prisypeme mak a odstavíme.necháme vychladnúť.Do vychladnutého maku potom vmiešame vyšľahané vaječné bielka..Plnku navrstvíme na cesto.
5. Krok
Pripravíme si tvarohové guličky.Tvaroh si pretrieme cez sitko, pridáme škrob (môžete namiesto škrobu použiť aj strúhaný kokos.Primiešame žĺtok a cukor spolu s vanilkovým cukrom.Z hmoty formujeme guličky o veľkosti vlašského orecha.
6. Krok
Guličky potom ukladáme na makovú plnku..
7. Krok
Koláč potom vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme ho približne 30 minút.Skontrólujeme špáradlom.Zatiaľ si pripravíme krém.
8. Krok
Dáme si variť 300 ml mlieka.V ostatnom mlieku rozmiešame škrob a hladkú múku.Keď sa mlieko začne variť vlejeme pripravenú múčnu zmes a uvaríme hustý puding.Ten necháme vychladnúť.
9. Krok
Maslo si vyšľaháme s cukrom, a s vanilkovým cukrom, a potom opatrne po lyžiciach primiešame k vychladnutému pudingu.Ideálne je keď teplota pudingu je taká istá ako teplota masla..
10. Krok
Krém potom rozotrieme na vychladnutý koláč a dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny.Potom pripravíme čokoládovú polevu ktorou prelejeme povrch koláča a necháme úplne zatuhnúť.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
945 videní