- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- „Francúzsky bozk“
„Francúzsky bozk“
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 4 bielka
- 150 g práškového cukru
- 150 g maslových sušienok
- 1 lyžica polohrubej múky
- 2 piškóta:
- 4 bielka
- 150 g práškového cukru
- 100 g kokosu
- 1 lyžica polohrubej múky
- Krém:
- 8 žĺtkov
- 150 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 250 g masla
- 100 g čokolády na varenie
- 150 ml kyslej smotany
Postup prípravy
1. Krok
Plech cca 20 x 30 si vymastíme a vysypeme múkou.
2. Krok
Bielka si vyšľaháme s cukrom do snehu.Potom vmiešame rozmixované sušienky a lyžicu polohrubej múky.Cesto dáme na plech a upečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 8 - 10 minút.
3. Krok
Druhú piškótovú vrstvu si pripravíme takisto len namiesto sušienok pridáme strúhaný kokos.Na prvú predpečenú piškótu dáme kokosovú zmes a vrátime do rúry a pečieme ďalších 10 minút.Potom necháme vychladnúť.
4. Krok
Pripravíme si krém.Vo vodnom kúpeli šľaháme žĺtka s cukrom a vanilkovým cukrom do hustej peny.Potom vmiešame na kocky nalámamnú čokoládu,Počkáme kým sa čokoláda prepojí a odstavíme.Necháme vychladnúť a potom vmiešame maslo.Nakoniec primiešame kyslú smotanu a natrieme na vychladnutú piškótu.Takto odložíme na pár hodín do chladničky (najlepšie na noc)
5. Krok
Pred podávaním posypeme strúhaným kokosom alebo pofŕkame čokoládovou polevu...
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2170 videní