Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Višňová fantázia

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Visnova fantazia.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 35min
  • Hotové Za: 55min
reklama:

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 3/4 šálky cukru
  • 3/4 šálky polohrubej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžica oleja
  • 1/3 šálky maku
  • štipka soli
  • Krém:
  • 500 ml mlieka
  • 1/2 šálky cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2 x 40 g vanilkového pudingu
  • 200 g masla
  • štipka soli
  • Poleva:
  • 80 g horkej čokolády
  • 80 ml smotany na šľahanie
  • ďalej potrebujete:
  • 500 g višní
  • 2 x višňové želé
  • 600 ml horúcej vody
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

1 šálka 250 ml

2. Krok

Múku si zmiešame s práškom do pečiva a s makom.

3. Krok

Oddelíme si bielka od žĺtkov.Bielka vyšľaháme so štipkou soli do peny.Potom k nim pridáme žĺtka jedno po druhom, a za každým poriadne premiešame.Potom drevenou vareškou alebo stierkou primiešame múčnu zmes v niekoľkých krokoch.Nakoniec vmiešame olej.

4. Krok

Plech alebo formu 24 x 24 vyložíme s papierom na pečenie.Nalejeme cesto, a pečieme vo vyhriatej rúre na 175°C asi 30 - 35 minút. Prepečenosť skontrólujeme špáradlom a necháme po upečení vychladnúť.Potom piškótu prerežeme na dve časti.

5. Krok

Želé si pripravíme podľa návodu na obale a necháme vychladnúť.

6. Krok

Dáme variť 350 ml mlieka spolu s cukrom a s vanilkovou esenciou..V ostatnom mlieku rozmiešame pudingové prášky.Keď sa mlieko začne variť primiešame pudingovú zmes a uvaríme hustý krém.Potom necháme vychladnúť na izbovú teplotu prikrytý fóliou.

7. Krok

Vymiešame maslo izbovej teploty a po lyžiciach pridávame vychladnutý puding.Vyšľaháme do hladka.

8. Krok

Na jednu časť piškóty rozotrieme pudingovo maslový krém, Potom do pripraveného višňového želé vmiešame višne a navrstvíme túto zmes na krém.Prikryjeme druhou časťou piškóty a mierne pritlačíme.Prikryjeme fóliou a dáme do chladničky zatuhnúť.

9. Krok

Pred podávaním si pripravíme čokoládovú polevu.Zahrejeme smotanu , odstavíme pridáme na kúsky nalámanú čokoládu , chvíľu počkáme a vymiešame do hladka.

10. Krok

Potom polevou prelejeme a 15 minút počkáme nech poleva zatuhne.Zákusok nakrájame na porcie a môžeme podávať.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1130 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.