Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Dokonalý jablkový zákusok

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Dokonaly jablkovy zakusok.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • Jablková piškóta:
  • 3 vajcia
  • 150 g práškového cukru
  • 230 g hladkej múky
  • 1,5 dl oleja
  • 1 dl mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 lyžičky škorice
  • 400 g nastrúhaných jabĺk na hrubom strúhadle.
  • Tmavá piškóta:
  • 120 g polohrubej múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 2 lyžice kakaa
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 1,5 dl mlieka
  • Jablková plnka:
  • 800 g nastrúhaných jabĺk na hrubom strúhadle
  • 2 dl mlieka
  • 6 lyžíc cukru
  • 3 čokoládové pudingy
  • ďalej potrebujete:
  • 2 dl smotany na šľahanie
  • 50 g čokolády
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Jablkovú piškótu pripravíte tak , že si všetky zložky vymiešate a cesto vylejete na plech vyložený s papierom na pečenie 38 x 22.Pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 40 minút.

2. Krok

Tmavú piškótovú vrstvu urobíte tak, že si vajce vyšľaháte s cukrom do peny, potom pridáte múku s práškom do pečiva a s kakaom striedavo s mliekom.Cesto vylejete na taký istý plech ako piškótu z jabĺk vyložený s papierom na pečenie.Pečieme pri 180°C asi 20 minút.

3. Krok

Jablkovú plnku pripravíte , že si najskôr rozvaríte jablká s cukrom.Potom ich zalejeme mlieko v ktorom si rozmiešate pudingový prášok.

4. Krok

Na jablkovú piškótu nalejete mierne vychladnutú plnku z jabĺk a zarovnáte.prikryjete ho tmavou piškótou.Tú môžete pokropiť jablkovou šťavou, alebo mliekom.Na piškótu potom rozotriete vyšľahanú šľahačku s jedným vanilkovým cukrom a dozdobíte postrúhanou čokoládou.Dáte do chladničky zatuhnúť.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

3 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

4569 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.