- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Valčine rezy
Valčine rezy
- Kusov: 1
- Porcií: 30
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- Cesto:
- 400 g polohrubej múky
- 250 g masla
- 200 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 6 žĺtkov
- 1 prášok do pečiva
- Plnka:
- 250 g tvarohu
- 5 lyžíc slivkového lekváru
- 1 vanilkový cukor
- 1 lyžica práškového cukru
- 6 jabĺk alebo hrušiek
- Sneh:
- 200 g práškového cukru
- 6 bielok
- 120 g mletých vlašských orechov
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny.Pridáme aj vanilkový cukor..Potom k nim pridáme zmäknuté maslo,a nakoniec zmiešame múku s práškom do pečiva.
2. Krok
Cesto si natiahneme na plech vyložený s papierom na pečenie.Cesto je mäkké , ja to robím prstami.Plech cca 30 x 35 ..
3. Krok
Tvaroh si vyšľaháme s vanilkovým cukrom,pridáme práškový cukor a slivkový lekvár..Vznikne nám bledohnedá plnka.Tú natrieme na cesto stierkou a zarovnáme..
4. Krok
Jablká alebo hrušky ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.Môžete pridať jeden škoricový cukor..Záleží od sladkosti ovocia a vašej chuti.predtým ako dáme nastrúhané ovocie na koláčik ho vyžmýkame..Navrstvíme ho v tenšej vrstve po celom povrchu..Koláč dáme zapiecť na 10 minút do vyhriatej rúry na 180°C..Medzitým si vyšľaháme sneh z bielkov a cukru..Nakoniec k nemu primiešame najemno pomleté orechy.Sneh nalejeme na plech, na predpečený koláčik a zarovnáme stierkou.Dáme dopiecť ešte cca na 30 minút..Ak by koláč z vrchu rýchlo tmavol prikryjeme ho alobalom.
5. Krok
Po upečení necháme vychladnúť, a potom nakrájame na rezy alebo kocky.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
846 videní