Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Medové rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Medove rezy 2.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 3 lyžice mlieka
  • 2 lyžice medu
  • 3 lyžice oleja
  • 150 g cukru
  • 400 g hladkej múky
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 vajce
  • rum na pokropenie piškóty
  • Krém:
  • 500 ml mlieka
  • 6 lyžíc detskej krupice
  • 150 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 200 g masla
  • 3 lyžice kakaa
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Mlieko, olej, med a cukor v hrnčeku zahrievame pri nízkej teplote za stáleho miešania, až kým sa nerozpustí cukor.Potom odstavíme a primiešame múku zmiešanú so sódou.Vmiešame aj vajíčko..Vymiesime hladké cesto ktoré necháme pod utierkou odpočívať 10 - 15 minút.

2. Krok

Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti. Vyvaľkáme každú časť a pečieme samostatne na plechu otočenom hore dnom pokrytom s papierom na pečenie.

3. Krok

Pečieme krátko pri 180°C asi 5 minút..Neprekročte túto dobu, lebo vám to zatvrdne..Farba medovej piškóty by mala byť svetlohnedá.

4. Krok

Mlieko cukor, vanilkový cukor dáme variť.Keď mlieko varí, tenkým prúdom nasypávame krupicu za stáleho miešania a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť.Do vychladnutej krupicovej kaše vmiešame masla a vyšľaháme na jemný krém.Z krému odoberieme 1/3 a do nej vmiešame ešte kakaový prášok.

5. Krok

Prvý plát medovej piškóty môžete zjemna pokropiť rumom a natrieme ju polovicou bledého krému.Na krém pritlačíme druhý plát a ten tiež môžete pokropiť rumom.Druhý plát potrieme kakaovým krémom, a pritlačíme ďalší plát.Ten takisto pokropíme a natrieme zvyšný krém.Nakoniec pritlačíme poslednú medovú piškótu.

6. Krok

Takto pripravený zákusok prikryte potravinárskou fóliou a dajte do chladničky najlepšie na noc..Piškóty od krému navlhnú..Pred podávaním nakrájajte na rezy a posypte práškovým cukrom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2004 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.