- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zeleninové jedlá
- Omáčka Ajvar
Omáčka Ajvar
- Kusov: 1
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 3 kg mäsitej červenej papriky
- 2,5 kg baklažánu (môžete použiť aj cuketu)
- 2 ks cibule
- 10 strúčikov cesnaku
- 2 chilli papričky
- 250 ml oleja
- 150 ml octu
- 1 lyžica cukru
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Papriku zbavíme semien dáme na plech spolu s baklažánom nakrájaným na menšie časti, a dáme do vyhriatej rúry na 180°C.Pečieme ich asi 15 minút. Cibuľu nakrájajte na drobno a dajte ju na dve polievkové lyžice oleja (z celkového množstva uvedeného v recepte).
2. Krok
Opražte do sklovita. Papriky, baklažán, chilli, cibuľu a cesnak dáme do hrnca a rozmixujeme tyčovým mixérom,pridajte olej, ocot, cukor, soľ a korenie, zamiešajte a dajte variť.
3. Krok
Priveďte k varu, varte 10 minút. Skontrolujte chuť a upravte množstvo soli. Zmes nalejte do zaváraninových pohárov uzavrite a zabaľte do deky. Nechajte v deku úplne vychladnúť.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.6 / 5)
7 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
11467 videní