Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Prevrátený jablkový koláčik

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Prevrátený jblkový
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 5 vajec
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • nastrúhaná citrónová kôra
  • 100 ml mlieka
  • 100 g polohrubej múky
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • Krém:
  • 500 ml mlieka
  • 2 vanilkové pudingy
  • 6 lyžíc cukru
  • 150 g masla
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 150 g mletých vlašských orechov
  • ďalej potrebujete:
  • 120 ml smotany na šľahanie
  • 250 ml mlieka
  • škorica na posypanie
  • 8 jabĺk
  • citrónová šťava
  • 3 lyžice cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Jablká ošúpte nakrájate na štvrtiny a pokropte ich citrónovou šťavou.Na plech na pečenie 34 x 20 si dajte papier na pečenie.Poukladajte pripravené jablká a posypte ich kryštálovým cukrom a vložte do vyhriatej rúry na 200°C a pečte ich cca 20 - 25 minút.

2. Krok

Pripravíme si cesto..Vyšľaháme vajcia s cukrom do peny.Pridáme aj vanilkový cukor..Šľaháme dlhšie nech je pena nadýchaná..Primiešame potom nastrúhanú citrónovú kôru , mlieko, a nakoniec múku s práškom do pečiva.

3. Krok

Jablká vyberieme z rúry a zalejeme ich cestom.Vložíme nazad a stiahneme teplotu na 180°C a pečieme ďalších 25 minút.Potom skontrólujeme špáradlom.Potom vyberieme z rúry a necháme mierne vychladnúť..

4. Krok

Plech potom opatrne prevrátime na koláč vyklopíme stiahneme papier na pečenie.Necháme takto úplne vychladnúť.

5. Krok

Z mlieka si odoberieme asi 150 ml a ostatné dáme variť s cukrom..Do mlieka ktoré sme odobrali rozmiešame pudingové prášky a potom keď sa mlieko začne variť prilejeme pudingovú zmes a uvaríme hustý krém.Ten necháme pod fóliou vychladnúť.

6. Krok

Vyšľaháme si maslo s práškovým cukrom , a potom k nemu primiešame vychladnutý pudingový krém. Nakoniec vmiešame mleté orechy.

7. Krok

Vychladnutý koláč potrieme pripravenou plnkou, na vrch dáme vyšľahanú šľahačku prisladenú podľa vašej chuti.. a dozdobíme podľa fantázie.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1397 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.