- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Raňajky vo veľkom štýle: 4 tipy, ktoré by chcel do postele každý!
Raňajky vo veľkom štýle: 4 tipy, ktoré by chcel do postele každý!
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Raňajky má byť podľa odborníkov na zdravú výživu najvýdatnejším jedlom dňa
Raňajkovať by sa malo, to je jasné. Skúste hneď jeden z našich štyroch tipov!
Ak každý deň zaháňate raňajkách jogurtom alebo jablkom, robíte chybu! Prvé jedlo dňa by malo byť výdatné a malo by vám dať energiu na celé dopoludnie. Raňajky naštartuje organizmus, urýchli metabolizmus a rozhodne by ste ju nemali zanedbávať! My sme pre vás vybrali 4 recepty, ktoré vás dokonale nasýti. Zvolíte dobrotu z Francúzska, po taliansky, chutnú „Anglicku“, alebo dáte prednosť lievancom?
Francúzsky toast (Pain Perdu)
Na 10 toastov potrebujete: 10 plátkov bieleho toastového chleba, 300 ml mlieka, 2 vajcia, 2 lyžičky mletej škorice, 2 lyžičky mletého muškátového orieška, 1 balenie vanilkového cukru, 50 g masla, práškový cukor na obalenie, hrsť jahôd a mätu na ozdobenie
Francúzi sa vyžívajú v sladkých raňajkách
Postup: Tradičné francúzsky toast, v origináli Pain Perdu, je veľmi obľúbenou pochúťkou. Krásne vonia po korenia a pritom na jeho príprave nie je nič ťažké.
V miske zmiešajte mlieko, vajíčka, cukor, škoricu a muškátový oriešok. Na panvicu dajte pozvoľna rozpustiť maslo. Jednotlivé plátky chleba namáčajte v mliečnej zmesi a opekajte na panvici dozlatista. Osušte papierovou utierkou, obaľte v práškovom cukre a podávajte s čerstvým ovocím a mätou.
Plnené pečivo po taliansky
Na 6 kúskov potrebujete: 6 kaiserek alebo malých bagiet, 6 vajec, 2 veľké paradajky, 4 sušené paradajky, 100 g parmezánu, soľ, korenie, pár lístkov čerstvej bazalky, čerstvé paradajky
Talianske plnené a zapečené žemličky vás dostanú!
Postup: Tieto pečené žemličky vás dokonale zasýti, a navyše vyzerajú na tanieri skvostne! Rúru rozohrejte na 170 ° C. Houstičkam odkrojte vršky (tie využijete inokedy, napríklad do strúhanky). Spodky vydlabte ich tak, aby z nich vznikli misky. Na dno nasypte nastrúhaný parmezán (alebo iný taliansky syr, treba pecorino alebo mozzarellu), položte plátok čerstvého paradajky a vyklepnite celé vajce. Navrch nasypte nasekanú bazalku a sušené paradajky, osoľte a okoreňte. Dajte piecť na 20 minút. Podávajte teplé s čerstvou zeleninou, my sme priložili pár paradajok.
Kefírové lievance
Na 12 lievancov potrebujete: 250 g polohrubej múky, 250 ml kefíru, 2 lyžičky sódy bikarbóny, 1 lyžička prášku do pečiva, 1 vajce, 1 lyžicu cukru múčka, 50 g masla
Na servírovanie: 250 g plnotučného tvarohu, 50 g horkej čokolády, 1 lyžicu práškového cukru, 2 banány
Dali by ste si ľahučké lievančeky?
Postup: V miske zmiešajte múku, kefír, sódu, prášok do pečiva, vajcia a cukor. Vypracujte hladké cesto. Panvicu potrite trochou rozpusteného masla a pomocou lyžice alebo malé naberačky tvorte lievance. Opekajte z každej strany dozlatista. Tvaroh zmiešajte s cukrom a nastrúhanou čokoládou. Lievance přelejte tvarohovou zmesou a doplňte nakrájaným banánom.
Pravé anglické raňajky
Na 4 porcie potrebujete: 4 vajcia, 8 bravčových klobások alebo párkov, 1 plechovku fazule v paradajkovej omáčke, 4 kríčky paradajok, 8 väčších šampiňónov, 12 plátkov anglickej slaniny, 2 lyžice olivového oleja, 20 g masla, trocha chilli, soľ, korenie
Anglické raňajky, to je naozaj svetoznámy pojem. Sú proste výborné!
Postup: Anglické raňajky je preslávená po celom svete a dnes je v podstate neodmysliteľnou súčasťou hotelových raňajkami. Niečo vám to hovorí, ale nemôžete si spomenúť, čo všetko obsahuje? Inšpirujte sa!
Každá časť raňajky sa pripravuje zvlášť, preto je lepšie, používať dve panvy zároveň. Na jednej rozohrejte olivový olej a dajte na neho opekať olúpané a nakrájané šampiňóny a celé kríky paradajok. Stačí asi 7 minút. Na druhej panvici nechajte rozpustiť maslo, rozklepnite vajíčko a robte volské oká s tekutým žĺtkom (ak si trúfnete, môžete volské oká nahradiť strateným vajcom, postup nájdete tu).
Rúru rozohrejte na 180 ° C, na plech rozprestrite plátky anglickej slaniny a nechajte piecť asi 10 minút. Fazuľa aj s omáčkou dajte do hrnca, pridajte soľ, korenie a chilli a ohrejte. Klobásky opečte nasucho na panvici (po chvíli pustí tuk, takže nie je potreba olej alebo maslo). Všetko naservírujte na tanier a podávajte s ľubovoľným pečivom, výborný je opečený toast.
Čo raňajkujete vy? Máte radšej sladké, alebo slané raňajky? Napíšte nám do komentárov!
Priemerné hodnotenie receptu
(2.7 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
4130 videní