Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Francúzsky orechový krémeš

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Francuzsky kemes.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • Medový plát:
  • 400 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 1 lyžica medu
  • 100 g masla
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička sódy
  • Orechová piškóta:
  • 6 vajec
  • 150 g práškového cukru
  • 3 lyžice vody
  • 0,5 dl oleja
  • 150 g polohrubej múky
  • 0,5 balíka prášku do pečiva
  • 150 g mletých orechov
  • Krém:
  • 3 žĺtky
  • 2 vanilkové pudingy
  • 100 g cukru kryštál
  • 700 ml mlieka
  • 120 g práškového cukru
  • 250 g masla alebo margarínu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejeme si rúru na 190°C..Najskôr si pripravíme medové cesto..Vo vodnom kúpeli si dáme zohriať med, pridáme k nemu cukor a potom maslo..Odstavíme a šľahačom vyšľaháme..Keď zmes trochu vychladne, prišľaháme vajcia, jedno po druhom a nakoniec vmiešame múku so sódou a rukou vymiesime tuhé cesto.

2. Krok

Cesto rozdelíme na dve časti.Obe vyvaľkáme na veľkosť plechu cca 30 x 38 a z druhej strany na papieri na pečenie upečieme dva pláty.pečieme krátko 6 - 7 minút.

3. Krok

Orechovú piškótu si pripravíme tak, že najskôr vyšľaháme žĺtky s o 100 g práškového cukru do peny.Potom pridáme vodu, olej a vlašské orechy. Zvlášť vyšľaháme bielka s ostatným cukrom, primiešame k cestu a nakoniec vmiešame zľahka múku s práškom do pečiva.Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie a pečieme pri 180°C asi 25 minút.

4. Krok

Krém si pripravíme tak že v troche mlieka si rozmiešame pudingové prášky a 100 g cukru..ostatné mlieko dáme variť..keď sa mlieko varí primiešame pudingovú zmes a uvaríme hustý krém..Ten necháme prikrytý fóliou vychladnúť.

5. Krok

Maslo si vyšľaháme s práškovým cukrom do peny ,potom po lyžiciach primiešame pudingový krém.

6. Krok

Medový plát dáme na spodok plechu potrieme ho polovicou vanilkového krému a prikryjeme orechovou piškótou..tú potrieme druhou polovicou krému a prikryjeme druhým medový plátom..Takto dáme odpočinúť do chladničky najlepšie na noc, alebo na pár hodín, nech medové pláty navlhnú..Potom pred podávaním posypeme práškovým cukrom a nakrájame na porcie..rezy alebo kocky.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

3259 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.