Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Gaštanové rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Gaštanové rezy
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • 450 g tvarohu
  • 2 vajcia
  • 7 lyžíc ovsených vločiek
  • 4 lyžice trstinového cukru
  • kôra z jedného citróna
  • šťava z polovice citróna
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • Slivková omáčka:
  • 100 g sušených sliviek
  • 1dl cherry likéru
  • 1 lyžica medu
  • škorica podľa chuti
  • Gaštanový krém:
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 250 g mascarpone
  • 1 lyžica medu
  • 350 gaštanového pyré
  • 25 g čokolády nastrúhanej na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zložky na cesto dáme do misy a tyčovým mixérom vymixujeme do hladka. Vznikne nám lepkavé cesto.Cesto nanesieme na menší, vyšší plech vyložený s papierom na pečenie a pomocou stierky zarovnáme..

2. Krok

Pečieme na 170°C asi 35 - 40 minút.Potom necháme na plechu vychladnúť.

3. Krok

Sušené slivky si dáme do hrnčeka, pridáme višňový likér a med a privedieme k varu.pridáme na prevoňanie škoricový cukor ..Povaríme( cca 5 minút) a odstavíme..Počkáme kým slivky napučia a potom ich zmixujeme na lekvár s tyčovým mixérom.

4. Krok

Vyšľaháme si šľahačku.Zvlášť si vmiešame mascarpone , med a gaštanové pyré dohladka.Potom prepojíme so šľahačkou.

5. Krok

Na upečenú piškótu natrieme najskôr vychladnutý slivkový lekvár, potom navrstvíme gaštanový krém..nakoniec nastrúhame čokoládu a dáme do chladničky zatuhnúť.

6. Krok

Po 2 hodinách nakrájame na porcie..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

659 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.