Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Zemiakové pagáčiky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Pagaciky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 30
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 1:20 hod
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:50 hod
reklama:

Suroviny

  • 500 g hladkej múky
  • 150 g kyslej smotany
  • 3 žĺtky
  • 1 kvasnice (40 g)
  • 1 lyžica cukru
  • 2 dl mlieka
  • 2 lyžičky soli
  • 200 g rozpusteného masla
  • 6 stredne veľkých zemiakov
  • Na potretie :
  • 1 žĺtok
  • semienka, rasca alebo hrubá soľ
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zemiaky uvaríme v šupke..Potom ich očistíme necháme vychladnúť a pomelieme alebo nastrúhame na jemnom strúhadle.Pridáme k nim trochu rozpusteného masla a polovicu soli.

2. Krok

Dáme si do vlažného mlieka kvasnice pridáme lyžicu cukru a necháme ich napučať..

3. Krok

Do misky si preosejeme múku, pridáme zostávajúcu soľ.Prilejeme nakysnuté kvasnice , pridáme žĺtky a , kyslú smotanu.Všetko premiesime a pridáme rozpustené maslo.

4. Krok

Cesto preložíme na pracovnú dosku, mierne ho vyvaľkáme do obdĺžnika a navrstvíme zemiakovú hmotu..Poprekladáme cesto, a prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť..

5. Krok

Asi p 40 minútach vyvaľkáme znovu do obdĺžnika (teraz trochu na tenšie,) a poprekladáme ..Toto opakujeme ešte 3 x po 20 minútach.

6. Krok

Nakoniec keď cesto vyvaľkáme posledný krát na hrúbku 1,5 cm, okrúhlym vykrajovátkom, alebo menším pohárikom vykrajujeme pagáčiky.

7. Krok

Pagáče ukladáme na plech vyložený s papierom na pečenie.. Každý na povrchu narežeme na mriežku.. Necháme ešte 10 minút podkysnúť, potrieme rozšľahaným žĺtkom v troche mlieka a posypeme podľa chuti semienkami.Môžete aj mierne prisoliť..

8. Krok

Pečieme pri teplote 190°C asi 25 - 30 minút do zlatista.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2577 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.