- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zemiaky
- Extra chrumkavé hranolčeky s parmezánom z rúry
Extra chrumkavé hranolčeky s parmezánom z rúry
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- Koreniaca zmes:
- 2 lyžice soli
- 1 lyžička mletého chilli
- 1 lyžička sušenej bazalky
- 1/8 lyžičky rímskej rasce
- 1/8 lyžičky mletého čierneho korenia
- Hranolky:
- 3 väčšie zemiaky (varný typ B)
- 1 - 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice nastrúhaného parmezánu
Postup prípravy
1. Krok
Pripravte si koreniacu zmes - zmiešajte všetky ingrediencie v miske a dajte zatiaľ bokom.
2. Krok
Zemiaky ošúpte, odkrojte špičky a veľmi ostrým nožom nakrájajte dlhé hranolčeky s hranou cca 0,5 cm. Hranolky dajte do veľkej misy a zalejte studenou vodou. Nechajte odležať aspoň 30 minút, ale pokojne aj cez noc. (Ak ich namáčate dlhšie ako hodinu, dajte misu prikrytú do chladničky.) Potom zlejte vodu a hranolky dajte v jednej vrstve na papierovú utierku a nechajte poriadne osušiť. Medzitým rozohrejte rúru na 200 stupňov.
3. Krok
Plech vyložte papierom na pečenie. Starostlivo osušené hranolky naň rozložte, pokvapkajte olivovým olejom a pridajte 1 / 2-1 lyžicu koreniacej zmesi (záleží na tom, ako veľmi solíte). Hranolky s olejom a korením dobre premiešajte a potom hranolky rozložte na plechu tak, aby boli v jednej vrstve.
4. Krok
Pečte asi 30 minút, raz až dvakrát počas tejto doby obráťte, aby sa hranolky opiekli zo všetkých strán. Teplotu v rúre zvýšte na 220 stupňov a pečte, kým nebudú hranolky krásne zlatisté a konce ľahko pripečené.
5. Krok
Plech vyberieme z rúry a hranolky ešte zľahka posypeme trochou koreniacej zmesi a strúhaným parmezánom. Servírujte horúce.
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2910 videní