Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Extra chrumkavé hranolčeky s parmezánom z rúry

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Hranolky.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • Koreniaca zmes:
  • 2 lyžice soli
  • 1 lyžička mletého chilli
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • 1/8 lyžičky rímskej rasce
  • 1/8 lyžičky mletého čierneho korenia
  • Hranolky:
  • 3 väčšie zemiaky (varný typ B)
  • 1 - 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice nastrúhaného parmezánu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravte si koreniacu zmes - zmiešajte všetky ingrediencie v miske a dajte zatiaľ bokom.

2. Krok

Zemiaky ošúpte, odkrojte špičky a veľmi ostrým nožom nakrájajte dlhé hranolčeky s hranou cca 0,5 cm. Hranolky dajte do veľkej misy a zalejte studenou vodou. Nechajte odležať aspoň 30 minút, ale pokojne aj cez noc. (Ak ich namáčate dlhšie ako hodinu, dajte misu prikrytú do chladničky.) Potom zlejte vodu a hranolky dajte v jednej vrstve na papierovú utierku a nechajte poriadne osušiť. Medzitým rozohrejte rúru na 200 stupňov.

3. Krok

Plech vyložte papierom na pečenie. Starostlivo osušené hranolky naň rozložte, pokvapkajte olivovým olejom a pridajte 1 / 2-1 lyžicu koreniacej zmesi (záleží na tom, ako veľmi solíte). Hranolky s olejom a korením dobre premiešajte a potom hranolky rozložte na plechu tak, aby boli v jednej vrstve.

4. Krok

Pečte asi 30 minút, raz až dvakrát počas tejto doby obráťte, aby sa hranolky opiekli zo všetkých strán. Teplotu v rúre zvýšte na 220 stupňov a pečte, kým nebudú hranolky krásne zlatisté a konce ľahko pripečené.

5. Krok

Plech vyberieme z rúry a hranolky ešte zľahka posypeme trochou koreniacej zmesi a strúhaným parmezánom. Servírujte horúce.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2910 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.