Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Fluden s orechmi a makom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kolac mak a orechy.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 1:50 hod
reklama:

Suroviny

  • 500 g hladkej múky
  • 12,5 g čerstvého droždia alebo 8 g suchého droždia
  • 150 g cukru
  • štipka soli
  • 250 g masla
  • 2 žĺtky
  • 2 lyžičky citrónovej kôry
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžica brandy
  • 60 ml bieleho vína alebo pomarančového džúsu
  • Maková plnka:
  • 200 g mletého maku
  • 120 ml mlieka
  • 100 g cukru
  • 1 lyžička vanilkovej arómy
  • Orechová plnka:
  • 300 g mletých vlašských orechov
  • 50 - 100 g cukru (podľa chuti)
  • 2 bielky
  • 1 lyžička amaretta
  • ďalej potrebujete:
  • 2 lyžice marhuľového džemu
  • 2 lyžice vody
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Múku si dáme do misky , pridáme cukor, soľ a droždie.premiešame na sucho..Potom vmiešame mäkké maslo,, vaječné žĺtky, citrónovú kôru, šťavu brandy, premiešame krátko.Potom prilievame víno za pomalých otáčok šľahača,ak nechcete použiť víno pridajte pomarančový džús..Vypracujeme tuhé cesto..To rozdelíme na 4 časti a zabalíme do fólie a dáme do chladničky..Necháme odpočívať 2 hodiny.

2. Krok

Pripravíme makovú plnku.Všetky prísady dáme do hrnca a dáme variť.Povaríme kým sa všetko neprepojí..Potom necháme vychladnúť.

3. Krok

Orechovú plnku pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií okrem bielkov.Potom primiešame sneh z bielkov a premiešame.

4. Krok

Cesto vyberieme z chladničky a vyvaľkáme na veľkosť štvorca 24 x 24 hrúbka cesta tak 0,5 cm.Cesto dáme na plech a navrstvíme polovicu orechovej plnky, preložíme druhým plátom cesta ktorý takisto vyvaľkáme a navrstvíme 1/2 makovej plnky.Takto to preopakujeme ešte 2 x.Ak nám zostali obrezky z cesta spracujeme ich a z cesta vyrežeme prúžky a na vrchu vytvoríme mriežku.

5. Krok

Džem zmiešame s vriacou vodou a potrieme povrch mriežky.

6. Krok

Koláč pečieme vo vyhriatej rúre pri 175°C asi 45 - 50 minút. Potom ho necháme vychladnúť..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2862 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.