Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Maková panenka

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Makova panenka.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 18
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 200 g mletého maku
  • 100 g mletých mandlí
  • 180 g práškového cukru
  • 8 bielkov
  • 4 žĺtky
  • štipka soli
  • Krém:
  • 500 ml mlieka
  • 6 žĺtkov
  • 50 ml šťavy z citróna
  • kôra z jedného citróna
  • 40 g zemiakového škrobu
  • 150 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 250 g masla izbovej teploty
  • Ďalej potrebujete:
  • 4 lyžice nasekaných mandlí
  • brusnice čerstvé na ozdobenie
  • 50 ml amaretta na impregnáciu
  • 200 g mrazených brusníc
  • 100 ml vody
  • 80 g cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru si vyhrejeme na 175°C.. Do misky si dáme bielka a vyšľaháme ich so štipkou soli do tuhej peny.Potom pridáme lyžicu cukru a uč´šľaháme do tuhého snehu.Potom primiešame žĺtka jedno po druhom a za každým poriadne premiešame.

2. Krok

V miske si zmiešame mak s mandľami a potom vmiešame do vaječnej hmoty.Miešame len zľahka vareškou alebo stierkou..Cesto potom vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie a pečieme asi 25 minút..potom vyberieme z rúry a necháme plne vychladnúť.

3. Krok

Dáme si variť na sporák na mierny oheň brusnice mrazené s vodou a s cukrom..Varíme do hustnutia, alebo môžete ak máte použiť aj brusnicový džem.

4. Krok

Krém si pripravíme tak že do hrnca si dáme polovicu mlieka..V ostatnom mlieku vymiešame žĺtka, s cukrom, a zemiakovým škrobom..Keď sa mlieko začne variť zavaríme doň vymiešanú žĺtkovú zmes a uvaríme hustý krém..Do krému vmiešame aj citrónovú šťavu a kôru.P uvarení necháme pod fóliou vychladnúť..

5. Krok

Vyšľaháme si maslo izbovej teploty a po lyžiciach k nemu zašľaháme vychladnutý puding.

6. Krok

Vychladnutý makový plát si rozkrojíme na dve časti.Pokvapkáme obe piškóty amaretom..Jednu časť spodnú potrieme pripraveným džemom, a naň rozotrieme polovicu krému.Na krém preložíme druhý makový plát, a ten potrieme druhou polovicou krému..Nasekané mandle si trochu opražíme na suchej panvici, necháme ich vychladnúť a posypeme nimi povrch zákusku.Zákusok môžete teraz rozdeliť n porcie , a do stredu každej porcie zatlačte čerstvú brusnicu..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.3 / 5)

13 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

17917 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.